Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Γιατί θα δούμε το επόμενο διάστημα πράματα και θάματα και θα εκπλαγούμε όλοι**

tags :
Γιατί θα δούμε το επόμενο διάστημα πράματα και θάματα και θα εκπλαγούμε όλοι**
___________

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θα δούμε το επόμενο διάστημα πράματα και θάματα. Θα εκπλαγούμε όλοι.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει παγκόσμια (!) εκστρατεία για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Εχει δεσμεύσει πόρους για να χρηματοδοτήσει την καμπάνια από το πρόγραμμα βοήθειας.

Ηδη περάσαμε σε άλλη φάση, και αυτό φαίνεται από την ενεργοποίηση των Οίκων Αξιολόγησης. Γίνονται συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο προετοιμάζοντας έξοδο στις αγορές. Και για να γίνω πιο πειστικός, ιδού τι αλίευσα από το υπουργείο Οικονομικών...

Προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ενέκρινε την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο ποσού 42.500 ευρώ, πληρωτέου στον διεθνή οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's ως βασική αμοιβή για την ανανέωση παροχής υπηρεσιών αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2018.

Αλλά το ποσό αυτό είναι η απλή αμοιβή. Η ίδια απόφαση προβλέπει ότι για όλες τις νέες εκδόσεις ομολόγων θα καταβάλλεται σωρευτική αμοιβή επί της ονομαστικής αξίας των τίτλων.

Αυτή θα ξεκινά από 123.000 ευρώ για εκδόσεις ομολόγων έως 200 εκατ. ευρώ και θα μπορεί να ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ για εκδόσεις 30 δισ. ευρώ!

Για να καταλάβει κανείς το πόσο καλά πληρώνουμε τη Standard & Poor's, αρκεί να αναφερθεί ότι για να δώσει βαθμολογία (αξιολόγηση) σε ένα και μόνον ομόλογο, σαν το πενταετές ομόλογο που εκδόθηκε τον Ιούλιο, ο οίκος αξιολόγησης θα λάβει αμοιβή 1,74 εκατ. ευρώ! 

Από τον χθεσινό ΒΗΜΑτοδότη-**

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης