Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η Ζωή στον κόσμο τής… ανυπακοής και η πολιτικοποίηση της υστερίας σε όλο της το μεγαλείο*

tags :
Η Ζωή στον κόσμο τής… ανυπακοής και η πολιτικοποίηση της υστερίας σε όλο της το μεγαλείο*
__________

ΒΗΜΑτοδότης 

  • Η Ζωή στον κόσμο τής… ανυπακοής
Σας έχω νέα από τις τριήμερες εργασίες της Πλεύσης Ελευθερίας από τον χώρο Academy της οδού Πειραιώς. Εκεί, ως γνωστόν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου «σόλαρε» με το κυβερνητικό της πρόγραμμα, το οποίο είχε από κλείσιμο όλων των ΜΜΕ, αντικατάσταση των ΜΑΤ από ομάδες πολιτών ως και φυλάκιση όλων των υπευθύνων για τα μνημόνια.

Μαθαίνω τώρα ότι ο επίτιμος καλεσμένος και επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν, ναι μεν πήγε και χαιρέτισε την… κωνσταντοπουλειάδα, πρόλαβε όμως και είδε και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της Λαϊκής Ενότητας με ομάδα συνεργατών του και έφαγαν μάλιστα μαζί ανταλλάσσοντας απόψεις στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Και μπορεί ο σύντροφος Λαφαζάνης να πήγε στις εργασίες της Πλεύσης, δεν είναι όμως τόσο σίγουρο ότι συμφωνεί με αυτά που άκουσε εκεί από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής. Με τον Ζαν όμως υπάρχει πλέον ανοιχτή γραμμή και αξίζει να δούμε με ποιον θα πάει ο γάλλος στο τέλος…

ΚΑΙ…

  • Η πολιτικοποίηση της υστερίας σε όλο της το μεγαλείο
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι η Ζωή έμοιαζε όλο αυτό το τριήμερο να ζούσε στον δικό της κόσμο τής… ανυπακοής.

Λίγες αφίσες με το κεντρικό σύνθημα «Πάρε την ευθύνη» (το οποίο ομολογουμένως κέρδισε αρκετά likes στο Διαδίκτυο), πλην όμως ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε.

Την πρώτη ημέρα ήταν καμιά 300ριά άτομα και μερικά κανάλια (κυρίως της γαλλικής τηλεόρασης λόγω Μελανσόν). Ηταν εκεί ο Νίκος Χουντής, οι ηγετικές μορφές του κινήματος «Δεν πληρώνω», οι αδελφοί Παπαδόπουλου, η μητέρα της Λίνα Αλεξίου, πλην όμως ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος (τουλάχιστον την πρώτη ημέρα) δεν εμφανίστηκε.

Βεβαίως, πάντοτε δίπλα της ο στενός συνεργάτης της Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος έδινε και το σύνθημα «Και ξεκινάμε».

  • Οταν η Ζωή άρχισε την ομιλία της, ουδείς γνώριζε πότε ακριβώς θα τελειώσει, αλλά αυτό την άφηνε εντελώς αδιάφορη. Μια ομιλία χωρίς αντίλογο, χωρίς διάλογο, χωρίς πολλά χειροκροτήματα.
  • Ενας ατέλειωτος μονόλογος, με τη Ζωή να φαίνεται ικανοποιημένη, σαν να ζούσε τη δική της πολιτική βραδιά.
  • Δηλαδή η πολιτικοποίηση της υστερίας σε όλο της το μεγαλείο, όπως σχολίασε ένας φίλος του πατέρα της.
ΒΗΜΑτοδότης 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης