Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Κατηγορείται για εμπλοκή σε σκάνδαλο μεταφοράς κεφαλαίων στη Νότιο Αφρική

tags :
HSBC: Κατηγορείται για εμπλοκή σε σκάνδαλο μεταφοράς κεφαλαίων στη Νότιο Αφρική
Σύμφωνα με Βρετανό βουλευτή του Εργατικού Κόμματος
Σε σκάνδαλο παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων αλλά και για ξέπλυμα χρήματος φέρεται να εμπλέκεται η HSBC, σύμφωνα τουλάχιστον με Βρετανό βουλευτή, ο οποίος κατέθεσε αίτημα έρευνας για την τράπεζα στο κοινοβούλιο της χώρας.
Ο Peter Hain, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν μία βρετανική τράπεζα για «πιθανή εγκληματική συμμετοχή» στη μεταφορά χρημάτων από την οικογένεια Guptas.
Πρόκειται για πάμπλουτη οικογένεια της Νοτίου Αφρικής, η οποία φέρεται ότι επηρέαζε την κυβέρνηση της χώρας.
Ο Hain αν και δεν κατονόμασε την HSBC, βρετανικά και όχι μόνο ΜΜΕ «δείχνουν» τη συγκεκριμένη τράπεζα ως την εμπλεκόμενη.
Άλλωστε τον Οκτώβριο 2017 οι βρετανικές αρχές ελέγχου είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν κατά πόσο τόσο η HSBC όσο και η Standard Chartered όντως συμμετείχαν σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος που συνδέεται με την οικογένεια Guptas.
«Πέραν πάσης αμφιβολίας οι τράπεζες που εμπλέκονται θα πρέπει να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, καθώς έχουν βοηθήσει και στηρίξει τις δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος της οικογένειας Gupta», υποστήριξε ο Hain μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της HSBC δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, παραπέμποντας στην αρμόδια βρετανική υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης