Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Μαυραγάνη σε Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Να τιμούμε το λόγο μας

Επίθεση Μαυραγάνη σε Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Να τιμούμε το λόγο μας
Ποιος σταμάτησε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω ίντερνετ διερωτήθηκε ο υφ. Υποδομών
Επίθεση κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα εξαπέλυσε ο υφυπουργός Υποδομών, Ν. Μαυραγάνης με αφορμή το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Σε δηλώσεις του ο κ.Μαυραγάνης διερωτήθηκε ποιος σταμάτησε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω του ίντερνετ.
«Ή θα έχουμε την παρρησία των λόγων μας και θα τον τιμούμε - ειδικά δε όταν πρόκειται για μια ανεξάρτητη Αρχή - ή αλλιώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε» είπε ο κ.Μαυραγάνης, αναφερόμενος στη νέα τοποθέτηση της Αρχής ότι δεν έχει εκφέρει αντιρρήσεις στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μέσω ίντερνετ.
Ο υφυπουργός επικαλέστηκε γνωμοδότηση της Αρχής, από τις 30/1/2017, στην οποία υποστήριζε ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, καθώς θα φαίνονται οι διαδρομές τους.
«Πέρα από τα νομικά ζητήματα, έγγραφα κλπ., εγώ ερωτώ ποιος σταμάτησε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεδομένου ότι ο ΟΑΣΑ είχε απευθυνθεί στην Αρχή από το φθινόπωρο του 2016» διερωτήθηκε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος επεσήμανε πως η Αρχή αρνείται να παραστεί στη συνάντηση (αύριο Παρασκευή 3/11) που έχει ζητήσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας ότι «η Αρχή δεν μετακινείται».  
Ο κ Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν, στα εκδοτήρια, κανονικά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μονής διαδρομής, ενώ μέχρι τότε οι πολίτες που έχουν παλιά χάρτινα εισιτήρια αχρησιμοποίητα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν.  
Επιπλέον, υποστήριξε ότι σε 7 με 8 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με τις προσωποποιημένες κάρτες, τονίζοντας ότι έως τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 180.000 κάρτες και απομένουν περίπου 70.000 και ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10.000 ανοικτοί φάκελοι για την έκδοση καρτών και γίνεται η επεξεργασία τους για να αποσταλούν οι κάρτες με το ταχυδρομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης