Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για Siemens – Δεν έφυγε μέσα από τα δικά μας χέρια ο Χριστοφοράκος

Ζαχαριάδης: Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για Siemens – Δεν έφυγε μέσα από τα δικά μας χέρια ο Χριστοφοράκος
Διαφορετικό το να βγούμε από τα μνημόνια και τελείως διαφορετικό να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα της κρίσης είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Για ένοχη σιωπή του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της Siemens έκανε λόγο ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι πιο προσεκτικό όταν μιλά για ανομία και εγκληματικότητα.
«Εμάς δεν μας έφυγε ο κ.Χριστοφοράκος από τα χέρια.
Ας κοιταχθούν στον καθρέφτη και ας αναλάβουν καμιά φορά τις ευθύνες τους» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της επικείμενης ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, έκανε λόγο για νίκη της Δημοκρατίας.
«Δεν θα είναι μια νίκη του κόμματος και της κυβέρνησης, θα είναι μια νίκη της Δημοκρατίας.
Διότι η ρύθμιση αυτή και οι κανόνες σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο θα λειτουργούσουν συνολικά υπέρ της εξυγίανσης και του τοπίου στα Μ.Μ.Ε. και του πολιτικού συστήματος και των νέων σχέσεων μεταξύ του μιντιακού συστήματος και των πολιτικών κομμάτων.
Θα μπούμε σε μια νέα φάση άρα είναι προς όφελος όλου του δημοκρατικού και πολιτικού κόσμου της χώρας να προχωρήσουμε σε αυτή τη ρύθμιση» υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Ερωτηθείς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα είναι μια νίκη του ελληνικού λαού και της κοινωνίας, μια νίκη αυτών που προσπάθησαν, έβαλαν πλάτη, υπέφεραν, έχασαν το εισόδημα τους.
«Είναι τελείως διαφορετικό να βγούμε από τα μνημόνια και τελείως διαφορετικό να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.
Το 2018 η ανεργία θα είναι περίπου 20%.
Είναι είναι πάρα πολύ υψηλή.
Είναι όμως σαφώς λιγότερη από αυτό που είχαμε όταν παραλάβαμε που ήταν στο 27% καθώς και πάρα πολύ υψηλή σε σχέση με όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια.
Έχει χαθεί ένα μεγάλο τμήμα του εισοδήματος της χώρας, της καθημερινότητας των πολιτών και αυτό δεν ανακτάται μέσα σε ένα απόγευμα ή μέσα σε έναν μήνα.
Πρώτα θα ανακτήσουμε δημοσιονομικές δυνατότητες και κινήσεις το καλοκαίρι του 2018 και με επιταχυνόμενο ρυθμό θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα χειμαζόμενα τμήματα της κοινωνίας από την κρίση.
Αυτό θα είναι μια υπόθεση που θα κρατήσει και πέρα από αυτή την κυβερνητική θητεία, η οποία λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019 καθώς έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στη χώρα» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλεόνασμα και στο κοινωνικό μέρισμα.
«Έχει δημιουργηθεί από τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Από εκεί προέρχεται.
Είναι διπλάσιο σε σχέση με το περσινό και θα δοθεί ως κοινωνική ανταποδοτικότητα στα πιο φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα, σε αυτούς που πιέζονται, αδικούνται, υπερφορολογούνται» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης