Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Β για το πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Β για το πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς
Το outlook διατηρείται θετικό
Σε επιβεβαίωση του βαθμού αξιολόγησης Β για το πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας θετικό το outlook.
Παράλληλα ο οίκος αξιολογεί, επίσης, με Β και θετικό outlook τη νέα Σειρά 4 ομολόγων της τράπεζας, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, τα οποία εκδόθηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2017.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η αξιολόγηση Β αντικατοπτρίζει την αντίστοιχη αξιολόγηση που έχει προσφέρει ο οίκος στην ελληνική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην έκδοση καλυμμένων ομολόγων 500 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,5%.
Σε αντίθεση με την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να διαθέσει το καλυμμένο ομόλογο μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και όχι μέσω δημόσιας προσφοράς.
Μεταξύ των αγοραστών του καλυμμένου ομολόγου της Πειραιώς ήταν η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (ΕΙΒ), το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (European Investment Fund) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα καλυμμένων ομολογιών της Τράπεζας ύψους 10 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση επενδύσεων μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης