Οι θεσμικοί διαχειριστές οφείλουν να στείλουν και κάποιες “ευχετήριες κάρτες” στις διοικήσεις των Κεντρικών Τραπεζών

tags :
Οι θεσμικοί διαχειριστές οφείλουν να στείλουν και κάποιες “ευχετήριες κάρτες” στις διοικήσεις των Κεντρικών Τραπεζών
Π. Στεριώτης (Nuntius Sec.).

Τα τελευταία θετικά κλεισίματα των βασικών δεικτών του Χ.Α. μένει να φανεί αν αποτελούν το ξεκίνημα μίας σοβαρής, με συνέχεια και καύσιμα ανοδικής αντίδρασης.

Σε κάθε περίπτωση, “η τιμή είναι βασιλιάς” και αποτελεί λάθος πολλών traders να αγνοούν τις κινήσεις της Αγοράς που δεν συμπίπτουν με τις δικές τους τοποθετήσεις.

Θετικός λοιπόν συνολικά, έστω και στο “νήμα”, ο Οκτώβριος για το Χ.Α., ένας μήνας που με βάση τα στατιστικά δεν αποτελεί τον καλύτερο “φίλο” των “αγοραστικών”.

Στα “συν” της Αγοράς, η μείωση της μεταβλητότητας του Γενικού Δείκτη κατά τον παρελθόντα μήνα, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο. Για το ύψος των συναλλαγών, στον αντίποδα, επιβεβαιώνεται η επενδυτική αδιαφορία, που δημιουργεί ασφαλώς “δεύτερες σκέψεις” στη μερίδα των συμμετεχόντων που αναμένουν κάτι το σπουδαίο και ανατρεπτικό σε ότι αφορά την απεξάρτηση της Οικονομίας από την “δαγκάνα” των μνημονίων.

Εκτιμώντας, ότι το “έξυπνο χρήμα” πρώτο αναγνωρίζει τις επενδυτικές ευκαιρίες (turnaround stories, υποτιμημένοι τίτλοι κλπ), ίσως θα έπρεπε ήδη να είχαμε δει περισσότερα, πέραν της εδώ και 20 μήνες προσπάθειας του Γενικού Δείκτη να απομακρυνθεί από το πολυετές χαμηλό του 2016, μίας πορείας που, στο μακροχρόνιο γράφημα, αποτελεί απλά μία φιλότιμη διαδικασία “επούλωσης των πληγών” της τελευταίας χρηματιστηριακής δεκαετίας.

  • Μπαίνοντας για τα καλά στο τέλος του έτους
1): Οι Διεθνείς Θεσμικοί Επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τις θετικές αποδόσεις τους (σε επίπεδα ρεκόρ οι μεγάλοι Ξένοι δείκτες)

2): Κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγουν να πάρουν δυσανάλογα ρίσκα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση

3): Ενώ θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τους εποχιακά (στατιστικά δηλαδή) θετικούς μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο…



ΟΦΕΙΛΟΥΝ πάντως να στείλουν και κάποιες “ευχετήριες κάρτες” στις διοικήσεις των Κεντρικών Τραπεζών που συνεχίζουν (παρά τις όποιες τροποποιήσεις) τις αχαλίνωτες πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης, πάντα με την αιτιολογία του “αδύναμου πληθωρισμού” και των “ρίσκων σχετικά με τη βιωσιμότητα της Παγκόσμιας ανάπτυξης”…

  • Σε εσωτερικό επίπεδο
Οι καταλύτες των επόμενων εβδομάδων και μηνών αναμένεται να είναι η αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος “μεταρρυθμίσεων” και της σεναριολογίας σχετικά με την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

  • Κοιτώντας την τεχνική ανάλυση, οι “LONG” “χαιρετίζουν” το χθεσινό τίναγμα του Γενικού Δείκτη από τον 200άρη απλό ΚΜΟ (βρίσκεται στις 745 μονάδες), καθώς και την αποφυγή επαναδοκιμασίας του χαμηλού του Σεπτεμβρίου (725 μονάδες).
Πέραν τούτου, τα συστήματα συναλλαγών που εστιάζουν στη θέση του “30άρη” εκθετικού ΚΜΟ, θα ανάβουν “πράσινο φώς” όσο ο Δείκτης θα παραμένει υψηλότερα από τις 757 μονάδες.

  • Οι πωλητές θα αναμένουν την αντίδραση του Δείκτη στο τοπικό υψηλό των 770 μονάδων, με τις αμέσως επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 776 και στις 792 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης