Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Forthnet η Nomura - Οι τράπεζες οδηγούν τις εξελίξεις

tags :
Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Forthnet η Nomura - Οι τράπεζες οδηγούν τις εξελίξεις
Το ποσοστό 32,7% που κατέχουν πλέον είναι αρκετό για να ζητήσουν μέσω έκτακτης γενικής συνέλευσης να εκπροσωπηθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Forthnet
Μία ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του 32,7% της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες, η Nomura International εξουσιοδοτήθηκε να εκκινήσει διαδικασία για την πρόσκληση πιθανών επενδυτών προς υποβολή προσφορών σχετικά με τα ανοίγματά τους (exposures) (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της εταιρείας και των θυγατρικών της.
Το ποσοστό 32,7% που κατέχουν πλέον είναι αρκετό για να ζητήσουν μέσω έκτακτης γενικής συνέλευσης να εκπροσωπηθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Forthnet.
Υπενθυμίζεται ότι μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet με 32,26% είναι η Largo Ltd, μητρική εταιρεία της Wind Hellas, ενώ στο δημόσιο της Τυνησίας παραμένει το 22,6% και στον Abdulaziz Al Ghurair το 20,64%.
Η Vodafone Ελλάδος διατηρεί το 6,51%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, δυνάμει των από 01.11.2017 ξεχωριστών επιστολών τους προς την Εταιρεία, έκαστη εκ των Alpha Τράπεζα,Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,  Τράπεζα  Aττικής και Τράπεζα  Πειραιώς,  ενημέρωσε την  Εταιρεία  ότι εξουσιοδότησε την Nomura International plc. να  εκκινήσει  διαδικασία  για  την πρόσκληση πιθανών επενδυτών προς υποβολή προσφορών σχετικά με τα ανοίγματά της (exposures) (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της Εταιρείας και των θυγατρικών της.   
Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR)
και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης