Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βαθιές περικοπές φόρων προβλέπει η μεταρρύθμιση Trump - Στο 20% από 35% ο συντελεστής για τις εταιρείες

ΗΠΑ: Βαθιές περικοπές φόρων προβλέπει η μεταρρύθμιση Trump - Στο 20% από 35% ο συντελεστής για τις εταιρείες
Στη μεταρρύθμιση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο εκσυγχρονισμός του διεθνούς φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις
Την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, παρουσίασαν σήμερα (02/11/2017) οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποκαλύπτοντας σαρωτικές αλλαγές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20%, από 35%.
Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, στη μεταρρύθμιση προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του διεθνούς φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις, ώστε να μην «καθυστερούνται από ένα ξεπερασμένο “παγκόσμιο” φορολογικό σύστημα».
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προτείνει τη μετάβαση σε ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα επιβάλλει πλέον τον αμερικανικό εταιρικό φόρο στα ξένα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών.
Επίσης, η μεταρρύθμιση προβλέπει τη θέσπιση ενός φόρου 10% στις ξένες μονάδες υψηλής κερδοφορίας των αμερικανικών εταιρειών, υπολογιζόμενες σε παγκόσμια βάση, με στόχο να αποθαρρυνθεί η μετατόπιση κερδών στο εξωτερικό.
Οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν επίσης την επιβολή φόρου στις ξένες εταιρείες που λειτουργούν στις ΗΠΑ, ύψους έως 20% επί των πληρωμών που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Αναφορικά με τη φορολογία φυσικών προσώπων, το σχέδιο Trump προβλέπει τη μείωση των φορολογικών βαθμίδων σε 4 από 7: 12%, 25%, 35% και 39,6%, που είναι ο τρέχων ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τα υψηλά εισοδήματα και θα διατηρηθεί.
Παράλληλα, αυξάνεται το αφορολόγητο για σε 12.000 δολ. από 6.350 δολ. για ανύπαντρους και σε 24.000 δολ. από 12.700 δολ. για παντρεμένα ζευγάρια.
Επίσης, ορίζεται πλαφόν στους φόρους κρατικής και πολιτειακής ιδιοκτησίας στα 10.000 δολάρια και διατηρείται η τρέχουσα φορολογική διαχείριση των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων 401(k) και IRA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης