Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Το bitcoin ίσως αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση για το χρυσό και το ασήμι

MarketWatch: Το bitcoin ίσως αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση για το χρυσό και το ασήμι
Το bitcoin κλέβει τη λάμψη του χρυσού;
Στη θεαματική άνοδο της τιμής του bitcoin αναφέρεται το MarketWatch με αφορμή το γεγονός ότι ξεπέρασε τα 7.300 δολ. θέτοντας τα ερωτήματα: Το bitcoin κλέβει λίγη από τη λάμψη του χρυσού;
Το νούμερο 1 ψηφιακό νόμισμα δελεάζει τους παραδοσιακούς επενδυτές στον χρυσό, που υπερηφανεύεται για μια απαράμιλλη ιστορία ως store of value.
Κάποιοι ειδικοί στα commodities εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια αξία σε αυτή την ιδέα, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.
«Το bitcoin ανακόπτει την άνοδο των τιμών του χρυσού» επισημαίνει ο Chintan Karnani της Insignia Consultants.
Ο χρυσός που αποτιμάται σε δολάρια, τείνει να κινείται αντίστροφα σε σχέση με το δολάριο και συνήθως ενισχύεται ότι επιτόκια υποχωρούν.
Το κίτρινο μέταλλο έχει κατά κύριο λόγο διαπραγματευτεί σε ένα στενό εύρος κατά τις τελευταίες λίγες συνεδριάσεις και είναι σταθερό κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.
Στον αντίποδα, το bitcoin την ίδια περίοδο έχει ενισχυθεί κατά 155% αυξανόμενο κατά περίπου 4.500 δολ.
«Οι επενδυτές με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα επενδύουν στο bitcoin» είπε ο Karnani βασιζόμενος στις συζητήσεις του με πελάτες.
Ωστόσο, ο ίδιος περιμένει ότι κέρδη από το bitcoin θα επενδυθούν σε χρυσό βραχυπρόθεσμα.
«Νομίζω ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της ιστορικής αύξησης του bitcoin αυτό το μήνα και της πρόσφατης σταθεροποίησης του χρυσού» δήλωσε ο Perry Woodin διευθύνων σύμβουλος της Node40, που προσφέρει υπηρεσίες σχετικές με blockchain.
«Η μετάβαση από το χρυσό είναι επίσης ένα σημάδι ότι οι επενδυτές βλέπουν περισσότερη αξία σε assets που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινές καταστάσεις.
Μπορείτε να αγοράσετε πολλά με bitcoin τώρα.
Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο με το χρυσό», υποστηρίζει.
Από την πλευρά του, ο Adrian Ash, επικεφαλής της έρευνας στη BullionVault, δήλωσε ότι δεν είναι χρυσός που πιέστηκε από την άνοδο του bitcoin, αλλά τα futures στο ασήμι.
«Η ζήτηση για επενδύσεις σε ασήμι έχει βυθιστεί καθώς το bitcoin έχει κατακλύσει τους οικονομικούς τίτλους, τα blogs αυτό το έτος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Ash πιστεύει ότι οι κεντρικές τράπεζες, που εγκαθιδρύουν πολιτικές εύκολου χρήματος για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-09, μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια της πίστης στα παραδοσιακά νομισματικά συστήματα.
Ο ίδιος πιστεύει ότι ο φυσικός χρυσός και το ασήμι θα επωφεληθούν από αυτή την περίοδο, όποτε κι αν έρθει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης