Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Ο Ευκλείδης έχει νεύρα (πάλι) - Και… sex story - Γιατί νομίζετε πως ανακάλυψε τη σαρανταποδαρούσα; Και πως τους κατατρόπωσε

tags :
Ο Ευκλείδης έχει νεύρα (πάλι) - Και… sex story - Γιατί νομίζετε πως ανακάλυψε τη σαρανταποδαρούσα; Και πως τους κατατρόπωσε

_________

  • Ο Ευκλείδης έχει νεύρα (πάλι)
ΒΗΜΑτοδότης

Οι εμφανίσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, οι κινήσεις του, οι ατάκες του, τα κακά ελληνικά του φέρνουν συχνά χαμόγελο στα χείλη των βουλευτών, άλλοτε πάλι αμηχανία. Κυρίως επειδή σπάνε τη μονοτονία των περισπούδαστων αναλύσεων που ακούγονται τούτες τις ημέρες στη Βουλή περί των οικονομικών.

  • Αυτή τη φορά όμως ο υπουργός Οικονομικών το παράκανε: Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Ευκλείδης εμφανίστηκε με περισσή οίηση και ειρωνεία για να απαντήσει στους αντιπάλους του.
  • Το σωστό είναι για να εκνευρίσει τους αντιπάλους, αλλά δεν τα κατάφερε και εκνευρίστηκε ο ίδιος
  • Με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το βήμα της Βουλής, να πεταχτεί έως το διπλανό έδρανο και να πιει μια γουλιά εμφιαλωμένο νερό (που χορηγεί δωρεάν η Βουλή στους βουλευτές)
  • Και να ξαναγυρίσει στο βήμα, λέγοντας «τους άφησα να σκεφτούν μήπως και πουν κάτι».
Και… sex story

Και όταν εκνευρίζεται ο κ. Τσακαλώτος κάνει σαρδάμ. Μπορεί να μη γίνονται αισθητά την ώρα που μιλάει (και με τον ρυθμό πολυβόλου που μιλάει)…

Αλλά εάν κανείς τον παρακολουθήσει προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι πάνω στη βιασύνη του μπορεί να πει τους Ευρωπαίους Εβραίους και το περίφημο success story να το μετατρέψει σε… sex story.

Για το τελευταίο, όταν ακούστηκε από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών, υπήρξαν διάφοροι ψίθυροι και χάχανα μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας (όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή) απ’ όλες τις πτέρυγες για διαφορετικούς, βεβαίως, λόγους.

ΒΗΜΑτοδότης

  • Τα ψώνια της σαρανταποδαρούσας από το… Lidl
Δεν έλειψαν βεβαίως και τα παράδοξα παραδείγματα (που κάθε λίγο και λιγάκι ο υπουργός εφευρίσκει) για να επιτεθεί με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ.

Αυτή τη φορά δεν επικαλέστηκε τη Σκάρλετ Τζοχάνσον, αλλά ανακάλυψε μια… σαρανταποδαρούσα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις κατηγορίες περί καταστροφολογίας:

 «Βάλατε χαμηλά τον πήχη που ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα (σ.σ. την πρόφερε χωρίς σαρδάμ) με μηνίσκο (επίσης χωρίς σαρδάμ) στα 25 από τα 40 της πόδια και κρατώντας σακούλες από ψώνια στο Lidl (το είπε με οξφορδιανή προφορά) θα περνά από πάνω».

  • Και γιατί νομίζετε πως ανακάλυψε τη σαρανταποδαρούσα;
Για να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση (και όχι η σαρανταποδαρούσα) τα πηγαίνει στα οικονομικά καλά.

  • Λυπάται ως αριστερός
Είπε και άλλα «θεωρήματα» περί καταστροφολογίας ο Ευκλείδης, δίνοντας αυτή τη φορά έμφαση στην… αριστεροσύνη του.

  • Ανέφερε συγκεκριμένα, πως όταν η αντιπολίτευση ομιλεί για καταστροφολογία, ως υπουργός Οικονομικών στενοχωριέται.
  • Αλλά ως αριστερός που θέλει να τα πηγαίνει καλά, τους ευχαριστεί όλους που ομιλούν για την καταστροφολογία του.
  • Τι ήθελε να πει ο υπουργός, ουδείς από την αντιπολίτευση κατάλαβε. Τον κατάλαβαν όμως πολύ καλά οι σύντροφοί του της ομάδας 53+ του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Τους… κατατρόπωσα»
Ηταν ο κ. Τσακαλώτος, κατά την αντιπολίτευση, όχι μόνο ειρωνικός αλλά και εριστικός. Αν και στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό ο κανονισμός της Βουλής επιτρέπει τις αγορεύσεις από χειρόγραφο, ο υπουργός προτίμησε να μιλήσει από στήθους. Και ήταν χάρμα οφθαλμών σ’ αυτούς που τον παρατηρούσαν.

  • Οι συνεχείς κινήσεις του σώματός του, τα χέρια του που βρίσκονταν συνεχώς στον αέρα, η παράξενη προφορά του, ο τόνος της φωνής του (όταν εκνευριζόταν), το ξύσιμο του… αφτιού του (όταν βρισκόταν σε αμηχανία) κάλυπταν επαρκώς την απροσδιοριστία του λόγου του.
  • Εφτασε μάλιστα στο σημείο να προτρέψει τους βουλευτές της ΝΔ να μη διαβάζουν εφημερίδες (που γράφουν, όπως είπε, ανακρίβειες), αλλά να χτίζουν οι ίδιοι τη δική τους στρατηγική.
  • Και όταν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος τόλμησε κάτι να του πει, ο κ. Τσακαλώτος άστραψε και βρόντηξε.
  • Αφού τον ρώτησε ποιος είναι γιατί «δεν σας ξέρω, κύριε», ζήτησε την προστασία του προεδρεύοντος κ. Μπαλαούρα λέγοντάς του «με διακόπτουν, πρόεδρε, για να μου χαλάσουν την ομιλία μου, επειδή τους έχω στριμώξει!».


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης