Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Σε δύο μήνες από την ηλεκτρονική αίτηση θα καταβάλλεται η προσωρινή σύνταξη

Πετρόπουλος: Σε δύο μήνες από την ηλεκτρονική αίτηση θα καταβάλλεται η προσωρινή σύνταξη
Έως τον Ιούνιο του 2018 θα έχουμε εξαφανίσει όλες τις εκκρεμότητες είπε ο κ.Πετρόπουλος
Την θέση ότι σε δύο μήνες από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χορήγησης προσωρινής σύνταξης, θα απονέμεται η προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας. Τ.Πετρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Πετρόπουλος υποστήριξε ότι εντός του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι απαιτούμενες τεχνικές διαδικασίες, προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης προσωρινής σύνταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
«Τώρα, πάμε σε έναν πλήρη υπολογισμό από το 2002 με τα στοιχεία που υπάρχουν και είναι διαθέσιμα σε όλους σχεδόν τους φορείς.
Σε δύο μήνες από την υποβολή της αίτησης θα απονέμεται η προσωρινή σύνταξη, αυτό που θα δίνουμε είναι το 80% της σύνταξης και θα καλύψουμε έτσι μια μεγάλη ανάγκη που έχουν οι συμπολίτες μας, να παίρνουν γρηγορότερα τη σύνταξή τους.
Είναι και μια απάντηση σ’ αυτά που είπε, ακόμα και σήμερα, στη Βουλή, ο αρχηγός της ΝΔ ότι δημιουργούμε πλασματικό πλεόνασμα και ότι δεν δίνουμε συντάξεις.
Η διάταξη αυτή έχει σκοπό να δίνουμε ακόμα πιο γρήγορα συντάξεις.
Άρα δεν επιβεβαιώνεται η ΝΔ λέγοντας ότι εμείς δεν δίνουμε συντάξεις.
Όχι μόνο δώσαμε τις περισσότερες (συντάξεις) που είχαν δοθεί ποτέ μέσα στη χρονιά ετούτη και μέχρι τώρα, αλλά θα εξαφανίσουμε όλες τις εκκρεμότητες μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και παίρνουμε μέτρα για την ακόμα γρηγορότερη έκδοση συντάξεων» είπε ο κ.Πετρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης