Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (3/11)

tags :
Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (3/11)
____________

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην Αύξηση με καταβολή μετρητών ορίστηκε η 6.11.2017. Από 9/11 έως 20/11 η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης.

  • ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ – Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ στους μικροεπενδυτές μετόχους της η συγκεκριμένη εταιρεία ξεπερνά και την πλέον αρρωστημένη φαντασία.
ΚΕΚΡΟΠΑΣ(1): Οι κατέχοντες μικρομέτοχοι όχι μόνον να μην τους δώσουν κομμάτι, αλλά να συμμετάσχουν και στην ΑΜΚ (άλλωστε ο κατέχων 2500 τμχ θα πρέπει να καταβάλει 1850 ευρώ για να αποκτήσει κι άλλα 5 χιλ. τμχ.).

  • ΕΔΩ οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ+ΙΝΤΡΑΚΑΤ (ΚΟΚΚΑΛΗΣ) μπορεί να “διαπράξουν” το μεγαλύτερο κερδοσκοπικό project από το οποίο μπορούν να βγουν ωφελημένοι… κόσμος +κοσμάκης (και ο νοών νοείτω)… Να μην ξεχνούν  οι παλαιότεροι τι είχε συμβεί στην περίπτωση του θρυλικού ΕΡΜΗΣ με την ΓΕΚΤΕΡΝΑ. ΒΑΖΕΙΣ λίγα και έχεις δικαίωμα σε όνειρα… Και ας τα χάσεις, που άλλωστε δεν πρόκειται σε αυτές τις τιμές…
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ οι αποδόσεις που χαρίζουν αρκετές ποιοτικές έως εξαιρετικά ποιοτικές μετοχές στο ταμπλό του ΧΑ προς τέρψιν των εραστών της ελληνικής αγοράς. Που αφήνουν στα ”ξεφτέρια” της να ασχολούνται με τις διασπάσεις και τις αντιστάσεις σε καθημερινή βάση, για να μην πούμε σε ωριαία και φανούμε λίγο υπερβολικοί…

  • ΜΑΛΙΣΤΑ οι περισσότερες εξ αυτών των μετοχών κινούνται σε κανονικά δρομολόγια, με καθορισμένες στάσεις επιβίβασης και αποβίβασης. Που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις ούτως ή άλλως σπουδαίες αποδόσεις τους…
ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΤΕΛΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ 10ΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

Πρ.(2/11) Κλείσιμο 5,319

Τιμή 89.350

Κουπόνι 3.000

Εύρος ημέρας 5,063 – 5,306

Τιμής Ανοίγματος 89.551

Ημερομηνία Ωρίμανσης 24 FEB 2027

52 Εβδομ. 5,063 – 8,044

Τιμή Κλεισίματος 89.450 – 91.121

Ετήσια Μεταβολή – 35,34%

  • Καλά κρασιά, που λένε και στα χωριά μας…
Στη λίστα με τις 50 εταιρίες που έχει επιλέξει το Bloomberg παγκοσμίως για το 2018 συμπεριλαμβάνεται η Μotor Oil. Oι εταιρίες αυτές επιλέγονται με βάση την πορεία των αποτελεσμάτων τους και την καινοτομία των προιόντων τους.

  • Για την Μότορ Όιλ αναφέρει ότι αποτελεί το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Μεσογείου με υψηλή δυνατότητα εκμετάλλευσης του αργού πετρελαίου και υψηλά περιθώρια κέρδους.
  • ΣΣ: Καλώς τους κι ας άργησαν μερικά χρονάκια για να μας πληροφορήσουν …
  • ΣΣ(1): Καλά κρασιά, που λένε και στα χωριά μας…
OTE – EKΘΕΣΗ IBG:  Πτώση 5,3% στα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του στα 70,6 εκατ. ευρώ αναμένει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “ΑΓΟΡΑ” και τιμή – στόχο στα 13,6000 ευρώ για τη μετοχή. Τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ αναμένεται να επιβαρυνθούν από τα κόστη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

  • Ο τζίρος αναμένεται να εμφανίσει οριακή κάμψη 0,6% στα 991,8 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, με τα pro forma EBITDA να υποχωρούν 1,1% στα 353 εκατ. ευρώ.
  • Σύμφωνα με την IBG, στο 9μηνο, ο οργανισμός (ανακοινώνει αποτελέσματα στις 9 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της Αγοράς) αναμένεται να εμφανίσει πτώση εσόδων 0,7% στα 2,86 δισ. ευρώ, με τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να παραμένουν σταθερά, στα 149,6 εκατ. ευρώ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ο καλπασμός της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, με την μτχ και σήμερα στο ΣΥΝ, στη τιμή των 4,3100 ευρώ… Χαμηλοί οι όγκοι, διευκολύνουν το έργον…

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να το καταλάβουν: ‘Οταν υποχωρεί η αγορά και οι τιμές των μετοχών δεν είναι οι πωλητές εκείνοι που ευνοούνται, αλλά οι αγοραστές. Το αντίθετο συμβαίνει, όταν οι τιμές ανεβαίνουν…

ΟΙ “ΝΤΡΟΠΕΣ” του ΤΑΜΠΛΟ: Unibios, MIG, PIRAEUS BANK, ATTIKHΣ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΕΣΥΜΒ, ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ, ΜΠΡΙΚ.

“Η σταδιακή αναβάθμιση τόσο των συναλλαγών όσο και του επίπεδου του Γενικού Δείκτη, διαμορφώνει προϋποθέσεις για συμπεριφορά ‘ήρεμης δύναμης’, σταδιακής επανάκτησης της αυτοπεποίθησης της Ελληνικής Αγοράς και επανόδου της σε μονιμότερα θετική ψυχολογία. Στο βαθμό που υπάρξουν και οι κατάλληλοι καταλύτες, είναι πιθανή (αλλά καθόλου βέβαιη ακόμη), η συνέχιση της ‘προς βορρά’ πορείας” αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Η ανταλλαγή των ομολόγων που προέκυψαν από το PSI είναι μια κίνηση που θα βοηθήσει την εμπορευσιμότητα της Αγοράς ομολόγων, αλλά και ένα βήμα προετοιμασίας για την έξοδο από το πρόγραμμα το 2018, αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

  • Η εξέλιξη αυτή βοήθησε, ωστόσο, στην αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου και κατ επέκταση τον ΓΔ του ΧΑ, ο οποίος πέτυχε μια ανοδική αντίδραση με βελτιωμένο τζίρο.
  • Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα, αλλά είναι τουλάχιστον πιθανό να σκαρφαλώσουμε μέχρι τις 800 μονάδες περίπου” εκτιμά το τμήμα ανάλυσης της Merit Sec.
“Τα ‘stress tests’ των Ελληνικών Τραπεζών θα προχωρήσουν κανονικά και θα ολοκληρωθούν το Μάιο, παρά τις καθυστερήσεις στην Πανευρωπαϊκή άσκηση”, τόνισε στο Reuters πηγή με γνώση των εξελίξεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης