Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο 2017, στα 43,5 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο 2017, στα 43,5 δισ. δολ.
Η άνοδος στις εισαγωγές αντιστάθμισε τις ενισχυμένες εξαγωγές της χώρας
Διεύρυνση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, καθώς η άνοδος των εισαγωγών αντιστάθμισε τις ενισχυμένες εξαγωγές της χώρας λόγω του πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της χώρας ενισχύθηκαν κατά +1,1% στα 196,8 δισ. δολ., με την αύξηση να είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από τον Δεκέμβριο του 2014, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο πετρέλαιο και τα χαμηικά της χώρας.
Ωστόσο, οι εξαγωγές κατέγραψαν μεγαλύτερη άνοδο, και συγκεκριμένα στο +1,2% και τα 240,3 δισ. δολ. με τις βιομηχανικές προμήθειες, τον κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και τα καταναλωτικά αγαθά να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε στα 43,5 δισ. δολ. έναντι 42,8 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να ξεπερούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 43,2 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Σεπτεμβρίου έρχονται να ολοκληρώσουν ένα τρίμηνο κατά το οποίο σημειώθηκε βελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης