Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Το bitcoin είναι «φούσκα», είμαστε όμως πρόθυμοι να επενδύσουμε στην τεχνολογία blockchain

Societe Generale: Το bitcoin είναι «φούσκα», είμαστε όμως πρόθυμοι να επενδύσουμε στην τεχνολογία blockchain
Οι τραπεζίτες, στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα ακόμα  όταν κι εκείνοι προσβλέπουν στην τεχνολογία του νομίσματος
Η Societe Generale προστέθηκε στις τράπεζες που εκφράζουν ανησυχίες για υπερβολική κερδοσκοπία στο bitcoin, με τον αναπληρωτή επικεφαλής της τράπεζας να υποστηρίζει ότι είναι «φούσκα».
"Το bitcoin σήμερα είναι κατά τη γνώμη μου μία φούσκα", δήλωσε ο Severin Cabannes σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.
Τα σχόλιά του ήρθαν μια μέρα μετά εκείνα του CEO της Credit Suisse, Tidjane Thiam, που δήλωσε ότι η κερδοσκοπία γύρω από το bitcoin, η οποία το οδήγησε για πρώτη φορά πάνω από 7.000 δολάρια, είναι ο "ορισμός της φούσκας".
Το ψηφιακό νόμισμα πήρε νέα ώθηση αυτή την εβδομάδα, αφού η CME Group, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, δήλωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο τέλος του 2017, λόγω της μεγάλη ζήτησης από τους πελάτες.
Αυτό φέρνει το bitcoin πιο κοντά στην καθημερινότητα, καθιστώντας ευκολότερο το εμπόριο με αυτό.
Οι τραπεζίτες, εν τω μεταξύ, στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα, ακόμα  όταν κι εκείνοι προσβλέπουν στην τεχνολογία του νομίσματος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, έχει αποκαλέσει το bitcoin "μια απάτη" που τελικά θα ξεφουσκώσει.
Ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, δήλωσε ότι το bitcoin δεν έχει «αξία» επειδή δεν εξασφαλίζεται από υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία.
"Δεν είμαστε πραγματικά πολύ πρόθυμοι να επενδύσουμε στο bitcoin, αλλά είμαστε πολύ πρόθυμοι να επενδύσουμε στην τεχνολογία blockchain", δήλωσε ο Cabannes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης