Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτά είναι τα κράτη της Ευρώπης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους φόρους

Αυτά είναι τα κράτη της Ευρώπης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους φόρους
Ο μέσος όρος στις 35 χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ είναι να συνεισφέρει ένα άτομο πάνω από το ένα τρίτο των ετήσιων εσόδων του σε φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές
Ευρωπαϊκές είναι και οι 10 χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ, στις οποίες οι εργαζόμενοι καταβάλλουν τους υψηλότερους φόρους παγκοσμίως.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Βέλγιο, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνουν περισσότερα από τα μισά χρήματα, που λαμβάνουν, σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Το Βέλγιο με 54% προηγείται σχεδόν κατά πέντε μονάδες της δεύτερης φορολογικά χώρας, της Γερμανίας στην κατάταξη των φορολογικών συντελεστών του ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης Taxing Wages 2017, ο μέσος όρος στις 35 χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ είναι να συνεισφέρει ένα άτομο πάνω από το ένα τρίτο των ετήσιων εσόδων του σε φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στης χώρες με τους υψηλότερους φόρους καταβάλλουν πολύ μεγαλύτερα ποσά.
Αφού οι Βέλγοι πληρώνουν 54%, η δεύτερη και η τρίτη θέση στον κατάλογο ανήκουν στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνουν 49,4% και 48,2% αντίστοιχα.




Κράτη με χαμηλή φορολογία

Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές τόσο για τα άτομα όσο και για τις οικογένειες, υπάρχουν και ορισμένα κράτη στην Ευρώπη με χαμηλούς φόρους
Οι χώρες με χαμηλή φορολογία κάτω και από τον μέσο όρο 36% του ΟΟΣΑ στην Ευρώπη έχουν ως πρωτοπόρα την Ελβετία με 21,8%.
Επίσης περιλαμβάνονται η Πολωνία με 35,8%. το Ηνωμένο Βασίλειο με 30,8% και η  Ιρλανδία με 27,1%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης