Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα deal 9,3 δισ. δολαρίων αλλάζει τα δεδομένα στον κατασκευαστικό τομέα των ΗΠΑ

Ένα deal 9,3 δισ. δολαρίων αλλάζει τα δεδομένα στον κατασκευαστικό τομέα των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τη Lennar, η συνολική αξία της νέας εταιρείας θα υπερβαίνει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας τη σημαντικότερη επιχείρηση στις κατασκευές
Η πρόταση εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας CalAtlantic Group από την Lennar με 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια αλλάζει το τοπίο στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη Lennar, η συνολική αξία της νέας εταιρείας θα υπερβαίνει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας τη σημαντικότερη επιχείρηση στις κατασκευές, ξεπερνώντας την D.R. Horton's των 16,5 δισ. δολαρίων.
Η νέα εταιρεία θα είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες στις 24 από τις 30 σημαντικότερες αγορές κατοικιών, σημείωσε η Lennar.
Αυτό σημαίνει ότι η νέα εταιρεία θα είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατασκευαστές:
Την αύξηση των τιμών της γης  και το κόστος εργασίας.
Παρατηρείται έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών, γεγονός που βοήθησε στην αύξηση του κόστους εργασίας στις ΗΠΑ.
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το Σεπτέμβριο από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ έδειξε ότι το 60% των κατασκευαστών δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να βρουν ειδικευμένους εργαζόμενους.
Πάντως οι πρόσφατοι τυφώνες που έπληξαν τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ αποτελούν ευκαιρία για τη βιομηχανία κατοικιών.
Υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για αντικατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών και το Τμήμα Εμπορίου κατέγραψε ένα άλμα 26% στην οικοδόμηση τον Σεπτέμβριο 2017 στις νότιες ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης