Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης (Κύπρος): Είναι αδιανόητο να δεχθούμε τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας

Αναστασιάδης (Κύπρος): Είναι αδιανόητο να δεχθούμε τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας
"Για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό απαιτείται αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση από όλους", τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Ν. Αναστασιάδης
«Είναι αδιανόητο να δεχθούμε τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας, η οποία αξιώνει να συνεχίσει να ελέγχει, να κηδεμονεύει το κράτος μας, εμμένοντας στη διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων, στρατιωτικής βάσης, αλλά και στην εσαεί παρουσία στρατευμάτων», ανέφερε ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Ν. Αναστασιάδης.  
Ο ίδιος, μιλώντας σε μνημόσυνο των πεσόντων της κοινότητας Κυπερούντας, που είχε έντονη παρουσία στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και σε άλλους αγώνες της Κύπρου, τόνισε ότι  αυτές οι αξιώσεις, οι οποίες καταφανώς υπερβαίνουν τα όρια της εθνικής αξιοπρέπειας, σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές, ενώ για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό απαιτείται αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση από όλους και όχι μόνο από τη δική μας πλευρά.
Σύμφωνα με τον Ν. Αναστασιάδη, μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός, μια λύση που να δημιουργεί ένα κράτος που να λειτουργεί και να είναι βιώσιμο, να εγγυάται ειρήνη και πρόοδο, να απαλλάσσει την πατρίδα από κατοχικούς στρατούς και να αποκαθιστά την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης