Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι ζήτησε ο Φραγκιαδάκης από τον Τσίπρα; - Ποιοι οι 2 πιθανοί CEO στην Alpha bank και…. το modus vivendi Χ. Μεγάλου

Τι ζήτησε ο Φραγκιαδάκης από τον Τσίπρα; - Ποιοι οι 2 πιθανοί CEO στην Alpha bank και…. το modus vivendi Χ. Μεγάλου
Ορισμένες ενδιαφέρουσες εξελίξεις από το τραπεζικό παρασκήνιο
Οι τράπεζες καλώς ή κακώς – προφανώς καλώς – συνεχίζουν να αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας παρά τα μύρια όσα προβλήματα.
Παρ΄ όλα αυτά ο κλάδος για να μπορέσει να ανακτήσει πλήρως το κύρος του παρελθόντος όπως έχει προβλέψει ορθά κορυφαίος τραπεζίτης θα χρειαστούν 4-5 χρόνια και το κύρος θα ανακτηθεί μέσω της μεγάλης μείωσης των NPLs και NPEs.
Επειδή τα 4-5 χρόνια είναι μακριά ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα του τραπεζικού παρασκηνίου.

Ο Φραγκιαδάκης ζήτησε την στήριξη Τσίπρα για την Εθνική Ασφαλιστική

Όταν ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός σχεδίαζε το ταξίδι στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον Trump…δέχθηκε μεταξύ πολλών άλλων και το τηλεφώνημα του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη του CEO της Εθνικής ζητώντας την παρέμβαση του ώστε να διευθετηθεί το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η Calamos investment πλειοδότησε στον διαγωνισμό έναντι της Κινεζικής Fosun, ωστόσο έχουν ανακύψει εμπόδια….που όπως αναφέρουν πολλές πηγές μπορούν να ξεπεραστούν.
Η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα καταλήξει σε ναυάγιο, αντιθέτως η εκκρεμότητα θα κλείσει και η ιστορία θα δείξει εάν ήταν αποτελεσματική η παρέμβαση Τσίπρα για την ασφαλιστική.

Το καλοκαίρι 2018 ίσως αποχωρήσει ο Δήμος Μαντζούνης από CEO της Alpha bank

Ο Δήμος Μαντζούνης ο CEO της Alpha bank δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι αποτελεί μια μεγάλη προσωπικότητα στο ελληνικό banking.
Διοικεί την Alpha bank με σταθερότητα παρά τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχεται ο κλάδος γενικά.
Με βάση ορισμένες ενδείξεις ο ιστορικός κύκλος του Μαντζούνη στην Alpha bank θα κλείσει το καλοκαίρι του 2018 στην τακτική γενική συνέλευση.
Δεν είναι προγραμμένο αλλά πιθανό σενάριο.
Εάν αυτό συμβεί φαίνεται ότι δύο θα είναι οι υποψήφιοι για την θέση του CEO της Alpha bank και παραδόξως…παραμένει χαμηλά ο πήχης για τους δυνητικά υποψηφίους που συνδέονται με την οικογένεια Κωστόπουλου.
Ο Φιλάρετος π.χ. είναι συγγενής με Κωστόπουλο και Μαντζούνη αλλά ενώ στο παρελθόν αυτό θα προσμετρούσε θετικά ο SSM ίσως να θέλει νέα στελέχη να διοικήσουν την Alpha bank.
Υπάρχουν 2 υποψήφιοι από το εσωτερικό της Alpha bank που φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο μέλλον…

O Χρήστος Μεγάλου στην Πειραιώς για το ορατό μέλλον κλείνει το πλάνο αποχωρήσεων στελεχών…

Για το ορατό μέλλον και μετά από το μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών από την τράπεζα Πειραιώς φαίνεται ότι επέρχεται ηρεμία στο εσωτερικό του ομίλου με τον CEO Χ. Μεγάλου να μεταθέτει την ατζέντα σε πιο τραπεζικά ζητήματα.
Το πόρισμα της ΤτΕ ολοκληρώθηκε και για το ορατό μέλλον φαίνεται ότι κλείνει το πλάνο αποχωρήσεων στελεχών εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί θα επαναφέρει την εσωτερική ηρεμία στην τράπεζα.
Φαίνεται ότι από πλευράς Πειραιώς υπάρχει διάθεση για modus vivendi με την διοίκηση της MIG, κυρίως ως προς τα πλάνα που αφορούν το μέλλον της ιστορικής εταιρίας συμμετοχών.
Η Πειραιώς δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις…
Πάντως η δρομολόγηση της πώλησης της Attica Group σε τιμή πέριξ των 1,6 με 1,7 ευρώ στο Fortress (ή ίσως στο Fortress) έχει ξεκινήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης