Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Άφαντοι οι insiders στο ταμπλό του ΧΑ – Σε ποιες εισηγμένες «βάζουν πλάτη» οι βασικοί μέτοχοι

tags :
Άφαντοι οι insiders στο ταμπλό του ΧΑ – Σε ποιες εισηγμένες «βάζουν πλάτη» οι βασικοί μέτοχοι
Αν και υπάρχουν αρκετοί τίτλοι που έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά τους δεν υπάρχουν βασικοί μέτοχοι αγοραστές
Ελάχιστοι είναι οι insiders που «παρεμβαίνουν» και αγοράζουν μετοχές της εταιρείας τους το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά στις μετοχές εκείνες που η πρόσφατη διόρθωση έφερε σε καλύτερες και χαμηλότερες αποτιμήσεις την πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών.
Βάσει των επίσημων στοιχείων από τον δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς, λίγοι είναι οι βασικοί μέτοχοι που έχουν αγοράσει τον τελευταίο μήνα, ενώ αν επικεντρωθεί η έρευνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ο αριθμός περιορίζεται περαιτέρω.
Πιο αναλυτικά στην Σαράντης, εταιρεία που συνδέεται με τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου φαίνεται πως αγόραζες μετοχές στις αρχές Οκτωβρίου αλλά έκανε και πωλήσεις πριν λίγες μέρες.
Οι κινήσεις φαίνεται να έχουν τακτική trading που βοηθούν και στη βελτίωση της εμπορευσιμότητας της μετοχής.
Πριν λίγες μέρες πουλήθηκαν περισσότερες από 16 χιλ. μετοχές, ενώ στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν αγοραστεί κάπως περισσότερες μετοχές από αυτές που πουλήθηκαν.
Στην Ελλάκτωρ έγιναν πωλήσεις τον Οκτώβριο από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (80 χιλ. μετοχές), ενώ ο Λεωνίδας Μπόμπολας στις 3 Νοεμβρίου αγόρασε 20 χιλ. μετοχές.
Στα Ελληνικά Πετρέλαια, γίνονται συναλλαγές από στελέχη και πιο συγκεκριμένα, στελέχη που πήραν μετοχές λόγω του προγράμματος stock option, πουλάνε μέρος ή όλες τις μετοχές που πήραν.
Στον ΟΠΑΠ έγιναν μικρές αγορές από διευθυντή της εταιρείας και στην Τιτάν έχουν γίνει επίσης μικρές αγορές από στελέχη με τη μετοχή να έχει πάντως υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά της.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ένα σημαντικό αριθμό εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως Lamda Dev., Folli Follie, Aegean, Jumbo, Viohalco, Φουρλή και άλλες.
Στις εταιρείες μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, οι «συνήθεις ύποπτοι» παρεμβαίνουν και τον τελευταίο μήνα στο ταμπλό.
Για παράδειγμα στην ΜLS ο Νικόλαος Καματάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι σταθερά στην πλευρά των αγοραστών, στο Ιατρικό Αθηνών, ο Γεώργιος Αποστολόπουλος κάνει αγορές ακόμα και στα 1,50 ευρώ, στις Μινωικές Γραμμές ο βασικός μέτοχος, συνεχίζει να απορροφά μέρος των λίγων μετοχών που έχουν μείνει, στην Παπουτσάνης, βγήκαν αγορές από μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Στην ΙΑΣΩ τέλος, έγιναν πωλήσεις από πρόσωπο που συνδέεται με μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ενώ και στην Κρι-Κρι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πούλησε 200 χιλ. μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης