Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει η ΝΔ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις δηλώσεις Cavusoglu

Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει η ΝΔ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις δηλώσεις Cavusoglu
Οι τομεάρχες της ΝΔ επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το 2017 εξελίσσεται στη χειρότερη χρονιά εδώ και μια δεκαετία σε ό,τι αφορά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή τα ζητήματα της κλιμάκωσης της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, των προκλητικών δηλώσεων Cavusoglu στη Θράκη και της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
"Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού των Εξωτερικών κ. Κοτζιά ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα εξήγησε στην τουρκική πλευρά ότι πρέπει "να μην προκαλούν με διάφορες ενέργειες ώστε να δυσκολέψουν το ταξίδι" του κ. Erdogan στην Ελλάδα, η Τουρκία διατηρεί την ένταση και τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνει την παραβατικότητά της στο Αιγαίο, σε μια χρονιά που, σε αυτόν τον τομέα, ήταν η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας.
Συμπέρασμα: ο κ. Κοτζιάς δεν εισακούστηκε από τους συνομιλητές του και οι ενέργειες της Τουρκίας γίνονται προκλητικότερες", σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.
Τονίζει παράλληλα ότι το κόμμα του θέλει να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Εξωτερικών θα αντιμετωπίσει «τη βεβαρυμμένη αυτή κατάσταση ώστε η επικείμενη επίσκεψη Erdogan να φέρει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα».
Την ερώτηση του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπογράφουν ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Βασίλης Κικίλιας και οι αναπληρωτές τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, Σίμος Κεδίκογλου και Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Οι τομεάρχες της ΝΔ επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το 2017 εξελίσσεται στη χειρότερη χρονιά εδώ και μια δεκαετία σε ό,τι αφορά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Επ' αυτού, αναφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία αριθμών παραβιάσεων ενώ τονίζουν ότι την ιδιαιτέρως προβληματική αυτή κατάσταση πραγμάτων ήλθαν να επιβαρύνουν οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου στη Θράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης