Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Από τον τεχνολογικό κλάδο το 75% των κερδών της Wall Street τον Οκτώβριο 2017

tags :
Από τον τεχνολογικό κλάδο το 75% των κερδών της Wall Street τον Οκτώβριο 2017
H κεφαλαιοποίηση των τεχνολογικών εταιρειών αποτελεί πλέον το 24,5% της συνολικής αξίας του δημοφιλούς δείκτη
Στο 7,8% ανήλθε η άνοδος των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου που είναι εισηγμένες στη Wall Street, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ένα ποσοστό που αποτελεί το 75% -αν ληφθεί υπόψη η βαρύτητα των εν λόγω μετοχών στον δείκτη- της ανόδου του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 για τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Bank of America.
Να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση των τεχνολογικών εταιρειών αποτελεί πλέον το 24,5% της συνολικής αξίας του δημοφιλούς δείκτη, επίδοση που είναι η υψηλότερη από τον Οκτώβριο του 2000.
Για το σύνολο των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 30%!




Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμιστεί ότι το 2000 ήταν το έτος κατάρρευσης των τεχνολογικών μετοχών στις Η.Π.Α., με ορισμένες εταιρείες να χάνουν πάνω από το 30% της αξίας τους σε μόλις λίγα 24ωρα.

Ενίσχυση 4,3% για τον Dow Jones τον Οκτώβριο 2017, αλλά οι παλαιότερες εισηγμένες τον περιόρισαν

Η άνοδος περιορίστικε από τις ιστορικές εισηγμένες του δείκτη, όπως φαίνεται και στα παρακάτω συγκεντρωτικά στοιχεία της FactSet, με την ενίσχυση της μετοχής τους να είναι υποδεέστερη από του δείκτη.
Από το «πάρτι» απουσίάζαν οι Merck και General Electric, με τη μετοχή τους να σημειώνει εκωφαντική πτώση 14% και 17%, αντίστοιχα.
«Πρωταθλήτρια» η πάντα καινοτόμα Intel, με αύξηση 19%.
Να επισημανθεί ότι η μετοχή της κολοσσιαίας εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 148% σε πενταετή βάση!
Σε ό,τι αφορά στους έτερους δύο κύριους δείκτες της Wall Street, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,3% για το σύνολο του μήνα, με την αντίστοιχη επίδοση για τον τεχνολογικό Nasdaq να ανέρχεται σε 3,6%.
Αναλυτικότερα:




Χρονιά της Wall Street το 2017:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης