Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία: Ανησυχία για τα σχέδια της ΕΚΤ σχετικά με τα NPLs

tags :
Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία: Ανησυχία για τα σχέδια της ΕΚΤ σχετικά με τα NPLs
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η πρόταση της ΕΚΤ δεν έχει σαφές αντικείμενο
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανησυχούν σχετικά με την αύξηση της αβεβαιότητας όσον αφορά το κανονιστικό πλαίσιο λόγω της πρότασης της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (EBF) σε επιστολή της προς αξιωματούχους της ΕΕ.
Στην επιστολή που έχει την ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της EBF, Wim Mijs, έχει «ασαφή αντικείμενο», διότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα ήδη υπάρχοντα κόκκινα δάνεια.
«Παράλληλα, οι αυστηρότερες απαιτήσεις θέτουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση όχι στην ευρωζώνη σε μειονεκτική ανταγωνιστική θέση έναντι των τοπικών τραπεζών», ανέφερε ο Mijs.
Το σχέδιο θα εφαρμόσει επίσης τις αλλαγές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς προηγούμενη εκτίμηση επιπτώσεων, πρόσθεσε ο Mijs.
Επισημαίνεται ότι η επιστολή εστάλη στην αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, στον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, Roberto Gualtieri, στην επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy αλλά και στον υπουργό Οικονομικών της Εσθονίας Toomas Toniste.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης