Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Χ.Α: Το γ’ τρίμηνο θα έρθει να δείξει αν το καλό φετινό πρώτο εξάμηνο θα έχει συνέχεια

tags :
Χ.Α: Το γ’ τρίμηνο θα έρθει να δείξει αν το καλό φετινό πρώτο εξάμηνο θα έχει συνέχεια
__________

ΣΧΟΛΙΑ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: 

Σε μια αγορά που διψάει για νέα, τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2017 θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Νοέμβριο δίνοντας μάλιστα και μια ευκαιρία προσεκτικότερης μελέτης αφού το πλήθος των εταιριών που δίνει κάποια αριθμητικά στοιχεία είναι περιορισμένο.

  • Μόλις το 13% των εισηγμένων εταιριών (26) είχε ανακοινώσει αποτελέσματα 9μήνου το 2016. Το νούμερο δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα στις προαιρετικές ανακοινώσεις  του α’ τριμήνου του 2017 αφού μόλις 28 εταιρίες ανακοίνωσαν την πορεία των μεγεθών τους.
Επομένως και τώρα οι προσδοκίες θα περιοριστούν στους λεγόμενους δεικτοβαρείς τίτλους που λόγω και του ξένου θεσμικού παράγοντα οφείλουν να είναι πιο συνεπείς ως προς την τακτική ενημέρωση της πορείας των αποτελεσμάτων τους.

  • Το γ’ τρίμηνο έχει ειδικό βάρος ως προς την συνεισφορά του στο Ελληνικό ΑΕΠ λόγω τουρισμού.
Για Ακτοπλοϊκές εταιρίες, Ξενοδοχεία, Κατασκευές, Αναψυκτικά, Νερά και παγωτά είναι το κυριότερο τρίμηνο της χρονιάς

Αυτό που καθορίζει που θα κινηθούν τα κέρδη της χρονιάς αφού εκεί συγκεντρώνεται πάνω από το 40% της δραστηριότητας της χρήσης.

Από την άλλη πλευρά για τις εμπορικές εταιρίες και τις υπηρεσίες οι καλοκαιρινές άδειες περιορίζουν την δραστηριότητα τους σε σχέση με τα άλλα τρίμηνα.

Όπως και να έχει το γ’ τρίμηνο θα έρθει να δείξει αν το καλό φετινό πρώτο εξάμηνο θα έχει συνέχεια ή παρατηρείται κάποια αλλαγή στην τάση των βασικών λογαριασμών.

ΒΑΣ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Σύμβουλος έκδοσης Bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης