Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αλληλεγγύη Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΕΤΕ: Η σημερινή διοίκηση της Εθνικής ρίχνει στη μάχη τις τελευταίες εφεδρείες

Αλληλεγγύη Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΕΤΕ: Η σημερινή διοίκηση της Εθνικής ρίχνει στη μάχη τις τελευταίες εφεδρείες
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της για τον ΛΕΠΕΤΕ
Σύμφωνα με σημερινά (7/11) δημοσιεύματα έχει προκληθεί παρέμβαση της "Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού  της Ε.Ε. (DGComp) σχετικά με τον Λογαριασμό επικούρησης του προσωπικού της ΕΤΕ & ζητά να μάθει:

-αν η Τράπεζα χρηματοδότησε τον λογαριασμό πράγμα που για αυτούς συνιστά αθέτηση δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η τράπεζα.
-αν η Τράπεζα είχε τη δυνατότητα να τερματίσει την επιπλέον ενίσχυση του Λογαριασμού επικούρησης που περιέργως το ονομάζει ταμείο.
-αν η Τράπεζα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Λογαριασμό & για πόσο
-αν ο λογαριασμός συμμετείχε στις αυξήσεις κεφαλαίου της ΕΤΕ το 2013-2014-2015..
-αν οι Ελληνικές αρχές θεωρούν ότι η χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ ότι είναι σύμφωνη με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Τράπεζα

Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι από την φύση & μόνο των ερωτήσεων της DGComp  που "συμπτωματικά" πλησιάζουν τις κατά καιρούς θέσεις του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου φαίνεται ότι η πληροφόρησή της είναι στοχευμένη, βασικά ελλιπής και δείχνει να αγνοεί τη διμερή σχέση μεταξύ Τράπεζας & εργαζομένων & το καθεστώς που διέπει τον ΛΕΠΕΤΕ,  άλλως σε καμία περίπτωση δεν θα έθιγαν την "ιερή αγελάδα" της ιδιωτικής ασφάλισης  που προσφέρουν σε όλη την Ευρώπη οι ιδιωτικές Τράπεζες όταν μάλιστα  και μερικές έχουν ειδικό ταμείο για το προσωπικό που έχει πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Με δεδομένα ότι:

-Ο ΛΕΠΕΤΕ συνιστά από το 1949 το πρώτο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα υπέρ του οποίου κατατίθενται εισφορές σε ποσοστό 12,5% των ακαθαρίστων αποδοχών των εργαζομένων
-Είναι Έντοκος, πράγμα που σημαίνει ότι τις 10ετίες του 70, 80, 90 είχε υπεραποδόσεις
-Διέπεται από ένα καταστατικό που προβλέπει την λειτουργία του & εξασφαλίζει την βιωσιμότητά του είναι αδύνατον να επικαλείται ο διαχειριστής του που είναι η ΕΤΕ Α.Ε. ελλείμματα.
Αν πράγματι υπάρχουν ελλείμματα υπεύθυνη θα είναι η ΕΤΕ Α.Ε. και θα πρέπει να αποδώσει άμεσα λογαριασμό διαχείρισης, πράγμα που θα επιτρέψει στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. να σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη για αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά και να διαπιστώσει ότι η τράπεζα δεν είχε αλλά ούτε και έχει την δυνατότητα να τερματίσει τη χρηματοδότηση του λογαριασμού.
Επίσης οι Ελληνικές αρχές θα διαμορφώσουν ολοκληρωμένη άποψη για τον τρόπο που λειτούργησε μέχρι σήμερα ο διαχειριστής.   
Τέλος έχουμε την πεποίθηση ότι η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι ΣΣΕΤΕ – ΣΥΕΤΕ - ΣΕΠΕΤΕ - ΣΥΤΑΤΕ  θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλία και να ζητήσουν  έλεγχο για την διαχείριση του λογαριασμού και να αποστείλουν άμεσα ενημερωτικές επιστολές στην αρμόδια Διεύθυνση της Ε.Ε. ( DGComp), αλλά κυρίως στη Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία ( European Banking Federation) προκειμένου να τις ενημερώσουν για τον τρόπο λειτουργίας του λογαριασμού και για τις υποχρεώσεις της Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης