Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Οι αγορές μπορούν να ενισχυθούν κατά 6% έως τα μέσα του 2018 – Στήριξη από το μακροοικονομικό περιβάλλον

tags :
Credit Suisse: Οι αγορές μπορούν να ενισχυθούν κατά 6% έως τα μέσα του 2018 – Στήριξη από το μακροοικονομικό περιβάλλον
Η μείωση του ισολογισμού της Fed δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις αγορές
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των διεθνών αγορών παρά το τρέχον ράλι, εμφανίζεται ο Andrew Garthwaite, κορυφαίος αναλυτής της Creedit Suisse, σε έκθεσή του.
Σύμφωνα με τον Garthwaite «το παγκόσμιο ράλι έχει ακόμη δρόμο μπροστά του.
Οι μετοχές μπορούν να ενισχυθούν επιπλέον 6% έως τα μέσα του 2018 χάρη στο ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον αλλά και την πολύ καλή πορεία της εταιρικής κερδοφορίας».
Σημειώνεται ότι ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 16% από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα, με τον Dow Jones να καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ.
Την ίδια ώρα ο γερμανικός DAX εμφανίζει κέρδη 15% από τον Ιανουάριο και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται άνω του 10% υψηλότερα.
«Στην Ευρώπη και παρά την ενίσχυση του ευρώ οι νέες παραγγελίες δεν έχουν επηρεαστεί (βάσει των στοιχείων του PMI), ενώ εκτιμάται ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει στο 3%», σημειώνει ο αναλυτής της Credit Suisse.
Παράλληλα ο Garthwaite υποστηρίζει ότι οι φόβοι ορισμένων επενδυτών για τη μείωση του ισολογισμού της Fed είναι υπερβολικοί.
Οι αναλυτές της Credit Suisse εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε πωλήσεις ομολόγων που έχει στην κατοχή της αξίας όχι μεγαλύτερης των 360 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2018.
Πρόκειται για ένα ποσό που κατά τη γνώμη τους δεν θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης