Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανάτσιου: Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers ευκαιρία για αποφασιστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής

Παπανάτσιου: Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers ευκαιρία για αποφασιστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής
Οι δύο υφυπουργοί δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας τους σε όλα τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους
Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers σε συνέχεια των Panama Papers, LuxLeaks κλπ. επιβεβαιώνουν την επιτακτικότητα του αγώνα που δίνουμε για αποφασιστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής, υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκε, στο περιθώριο της συνάντησης με την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου κα Daniela Trochowski χθες 6 και σήμερα 7 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Trochowski ενημερώθηκε για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, την φορολογική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τις ενέργειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ακόμη ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή και στελέχη της Αρχής για το νέο πλαίσιο και τον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ με έμφαση σε θέματα όπως η ψηφιοποίηση και η Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία.
Επιπλέον η κα Trochowski και η κα Παπανάτσιου επισκέφθηκαν την έδρα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και ενημερώθηκαν για την ανασυγκρότηση και το νέο τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Σταύρο Θωμαδάκη.
Επίσης η κα Trochowski επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων και το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».
Μετά τις συναντήσεις η κα Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι:
«Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers σε συνέχεια των Panama Papers, LuxLeaks κλπ. επιβεβαιώνουν την επιτακτικότητα του αγώνα που δίνουμε για αποφασιστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής.
Η κυβέρνησή μας δίνει συνεχώς τη μάχη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και σε διμερείς συνεργασίες για την επιβολή κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης ώστε να σταματήσει επιτέλους η μεταφορά των οικονομικών βαρών από τις παγκόσμιες ελίτ στους οικονομικά ασθενέστερους.
Η συνεργασία με την κυβέρνηση του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο του αγώνα μας».
Με τη σειρά της η κα Trochowski τόνισε ότι:
«Η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών μας είναι ουσιαστικής σημασίας και για τις δύο πλευρές.
Εμείς μάθαμε πολλά από την ελληνική πλευρά και επιστρέφουμε στο Βρανδεμβούργο με πολλά νέα εναύσματα.
Στο επόμενο στάδιο των επαφών μας θα εντοπίσουμε από κοινού συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας, όπως π.χ. στην εκπαίδευση των εφοριακών υπαλλήλων, την ψηφιοποίηση ή την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος».
Οι δύο υφυπουργοί δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας τους σε όλα τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης