Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Δικαιοσύνη απορρίπτει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΤΕ - Που ελπίζουν οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ

Η Δικαιοσύνη απορρίπτει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΤΕ - Που ελπίζουν οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ
Το Δικαστήριο απέρριψε την έκδοση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων και η υπόθεση θα συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου του 2018
«Καταφύγιο» στη Δικαιοσύνη αναζήτησαν οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ και πρώην εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας εξαιτίας της στάσης της διοίκησης της ΕΤΕ να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Επικουρικού  Ταμείου των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.
Το δικηγορικό γραφείο KYROS LAW OFFICES με επικεφαλής τον δικηγόρο Γιάννη Κυριακόπουλο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ως πληρεξούσιος  δικηγόρος καταθέτοντας αίτημα για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα μέχρι να έρθει προς εκδίκαση η κύρια αγωγή κατά της ΕΤΕ.
Όμως το Δικαστήριο απέρριψε την έκδοση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων και η υπόθεση θα συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου του 2018.
Το Δικαστήριο δεν προχώρησε στη ουσία της υπόθεσης και απέρριψε το αίτημα με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να προσέλθουν σε νέα δίκη στις  αρχές του έτους.
Ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος μετά την απόφαση ανέφερε ότι το ζήτημα το οποίο κρινόταν, αποκλειστικά χωρίς να έχει δικαίωμα να υπεισέλθει σε θέματα ουσίας ήταν: Ο κίνδυνος επιβίωσης των αιτούντων από την μη καταβολή της επικούρησης από σήμερα έως την ημερομηνία εκδικάσεως (29/01/2018) και το εάν η τράπεζα είναι ικανή, εάν υποτεθεί ότι γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των 20 αιτούντων τον Ιανουάριο, να συνεχίσει να καταβάλλει αυτή τη μηνιαία επικούρηση, που για αυτούς συγκεκριμένα ανερχόταν συνολικά στα 10.000 ευρώ περίπου το μήνα.
Πρόσθεσε ότι φυσικά η συζήτηση επί της αιτήσεως υπεισήλθε και σε ουσιαστικά νομικά ζητήματα, όμως αυτά θα αντιμετωπιστούν εκτενέστερα στα αρμόδια δικαστήρια των ασφαλιστικών και των τακτικών αγωγών, που πάντως δεν ήταν αυτό που εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων έδινε από 6 έως 7 εκατ. ευρώ το μήνα τα οποία όμως δεν εκταμιεύονται πλέον από τη διοίκηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
Στο ΛΕΠΕΤΕ ανήκουν συνολικά 16.000 συνταξιούχοι οι οποίοι πλέον δίνουν τη μάχη στις δικαστικές αίθουσες για τη διάσωση του Ταμείου που θωρείται αβέβαιη διότι μετά το 2005 δεν δίνονταν εισφορές από τους νεοεισερχόμενους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ με αποτέλεσμα το επικουρικό βοήθημα δίνονταν από τα αποθεματικά του Ταμείου που συνεχώς μειώνονταν.
Να σημειωθεί ότι οι επικουρικές συντάξεις του Οκτωβρίου και το Νοεμβρίου δόθηκαν από άλλους λογαριασμούς του Ταμείου, οι οποίοι δεν μπορούν να σηκώσουν το «βάρος» των μελλοντικών καταβολών.
Στο ενδεχόμενο οι επερχόμενες δικαστικές αποφάσεις να είναι αρνητικές για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ θεωρείται βέβαιο ότι το μηναίο βοήθημα θα  συρρικνωθεί δραματικά.

Νίκος Θεωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης