Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Διευρύνθηκε στα 38,2 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2017

Κίνα: Διευρύνθηκε στα 38,2 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2017
Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας με τι ΗΠΑ περιορίστηκε ελαφρώς στα 26,62 δισ. δολ.
Διεύρυνση κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για τον Οκτώβριο, σε μηνιαία βάση, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της χώρας στον τομέα των συναλλαγών την ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Donald Trump στο Πεκίνο.
Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 38,2 δισ. δολ. έναντι 28,5 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πλεόνασμα 40 δισ. δολ.
Σε ότι αφορά το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας με τις ΗΠΑ, αυτό περιορίστηκε ελαφρά στα 26,62 δισ. δολ. έναντι 28,08 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα όπου το πλεόνασμα διαμορφώθηκε άνω από τα 25 δισ. δολ.
Οι συνολικές εξαγωγές της χώρας ενισχύθηκαν κατά +6,1% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης +8,1% τον Σεπτέμβριο, συνεχίζοντας να ενισχύει την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.
Παράλληλα, οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν κατά 17,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, όντας ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν οι εξαγωγές να διαμορφωθούν στο +16,3%.
Σημειώνεται ότι ο Trump έχει επικρίνει εδώ και αρκετό διάστημα την Κίνα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την ίδια ώρα που επιδιώκει να περιορίσει τα εμπορικό έλλειμμα της χώρας του τόσο με την Κίνα, όσο και με άλλους εμπορικούς εταίεους, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης