Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χ.Α.: Σχόλια, εκτιμήσεις για την αγορά, αναφορές και παρατηρήσεις για τις ΒΙΟ, ΧΑΚΟΡ, ΙΝΚΑΤ και ΤΙΤΚ

tags :
Χ.Α.: Σχόλια, εκτιμήσεις για την αγορά, αναφορές και παρατηρήσεις για τις ΒΙΟ, ΧΑΚΟΡ, ΙΝΚΑΤ και ΤΙΤΚ
_________

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι, με την Οικονομία και την Αγορά να έχουν να περιμένουν θετικά γεγονότα. Η αλήθεια είναι ότι κινούμαστε με αργούς ρυθμούς, παρόλα αυτά η πορεία είναι αναγκαστικά μία. Στόχος η αύξηση του ΑΕΠ και παράλληλα η μείωση φόρων.

  • Η Αγορά όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει ξεκινήσει να προεξοφλεί την αλλαγή της κατάστασης.
  • Η αλλαγή αυτή δεν θα είναι ενός χρόνου, αλλά μεσοπρόθεσμη αλλαγή πορείας.
  • Αυτό από μόνο του είναι το δεδομένο που μπορεί να δίνει στην Αγορά ώθηση, φυσικά ανάλογα με τα αποτελέσματα.
  • Το πόσο γρήγορα θα το επιτύχουμε έχει να κάνει με το πώς κινείται η εκάστοτε Κυβέρνηση.
Αν παρατηρήσει κάποιος την Αγορά σε “μεγάλη εικόνα” θα καταλάβει πως ακόμα δεν έχουμε δει κάτι. Τεχνικά, συνεχίζουμε και είμαστε σε μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι και αυτό από μόνο του, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως όσο συντηρείται θα δούμε και νέα υψηλά. Το βραχυπρόθεσμο κομμάτι το παρακολουθούμε καθημερινά και μάλιστα ανά τίτλο (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ)…

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Λογικά προσεχώς, θα υπάρξει placement που θα σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου για την μετοχή της, έστω κι αν είναι 1η σε αποδόσεις εφέτος. .

ΧΑΚΟΡ: Απλά, ξεχάστε την παλαιά Χαλκόρ. Τα υπόλοιπα προσεχώς στο ταμπλό… Η μετοχή έφτασε αισίως ξανά τα 1,2000 και βαδίζει στο δρόμο που έχουν χαράξει οι ταγοί της… Προσεχώς θα την έχουμε και στον FTSE25, αφού η κεφαλαιοποίηση της μετά την συγχώνευση με την ΕΛΒΑΛ θα ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ…

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΕΣ ΖΗΤΗΜΑ που θα φέρει τα πάνω κάτω στην προαναφερθείσα είναι η επιστροφή της στη κερδοφορία.

  • Oι συμβάσεις μεταξύ Fraport Greece – Intrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.
  • Το συμβόλαιο με την FRAPORT αξίας 343 εκατ. ευρώ (διαρκείας 3,5 χρόνων) ίσως αποτελέσει το “turning point” για τον πολύπαθο όμιλο.
  • Πρέπει άλλωστε κάποια στιγμή το Management να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
ΤΙΤΚ: ΦΥΣΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ στο τέλος η αγορά να αντιδρά ανάλογα… Και ο ΤΙΤΚ από τα υψηλά των 26,00 ευρώ να βρεθεί πέντε ολόκληρα ευρώ χαμηλότερα σε διάστημα μόλις ενός τριμήνου.
  • Σημαντική επίδραση στα επίπεδα δανεισμού είχαν η διανομή μερίσματος και η επιστροφή κεφαλαίου ύψους συνολικά €93,1 εκατ. στους μετόχους εντός του δεύτερου τριμήνου το 2017. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ κατά 28,5 εκατ. από ΘΕΤΙΚΕΣ 69 εκατ. ευρώ.
  • Τα είχε επισημάνει η στήλη με την δημοσίευση του 6μηνου, αλλά γενικά – ως συνήθως – πέρα έβρεχε.
  • Για το 9μηνο αναφερθήκαμε μόλις πριν λίγες ημέρες...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης