Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα γραφεία της ΟΛΠ - COSCO συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας

tags :
Στα γραφεία της ΟΛΠ - COSCO συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας
Το Δ.Σ. εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τη φιλοξενία καθώς και τη στήριξή του στο μεγάλο κοινό εγχείρημα Ελλάδας και Κίνας για τη ριζική αναβάθμιση του πρώτου λιμανιού της χώρας
Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας σε διευρυμένη σύνθεση, φιλοξενούμενο στα γραφεία της ΟΛΠ-COSCO στον Πειραιά.
Τα μέλη του Δ.Σ. καλωσόρισε και ενημέρωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΠ-COSCO Captain Fu. Σε μια ζεστή και μεστή ομιλία του ο Captain Fu αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολική σημασία που έχει η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στα γραφεία της ΟΛΠ-COSCO και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο Επιμελητήριο και στη δράση του, ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία με την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα καθώς και τη στήριξη του Επιμελητηρίου στο έργο της ανάπτυξης του Λιμανιού του Πειραιά σε κορυφαίο λιμάνι της Μεσογείου.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής του, το Δ.Σ. εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τη φιλοξενία καθώς και τη στήριξή του στο μεγάλο κοινό εγχείρημα Ελλάδας και Κίνας για τη ριζική αναβάθμιση του πρώτου λιμανιού της χώρας, στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας του Νέου Δρόμου του Μεταξιού.
Το Δ.Σ. συζήτησε και έλαβε σχετικές αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
1. Ενημέρωση για την προετοιμασία της Αποστολής του Επιμελητηρίου στη Διεθνή Έκθεση China Hi-Tech Fair 2017 στη Σενζέν, το Νοέμβριο 2017.
2. Οργανωτικά θέματα του International Business Congress - Τhe Belt and Road Initiative, Athens, June 2018.
3. Διοργάνωση σειράς συζητήσεων για την Belt and Road Initiative με εισηγητές Κρατικούς Αξιωματούχους των Χωρών της BRI (ΥΠΕΞ Ελλάδας, Πρέσβης Λ.Δ. Κίνας, Εκπρόσωπος Ε.Ε., Πρέσβης ΗΠΑ, Πρέσβης Γερμανίας, Πρέσβης Ρωσίας, Πρέσβης Ηνωμένου Βασιλείου).
4. Συνεργασία του Επιμελητηρίου μας με τον Σύνδεσμο των Κινεζικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
5. Μέτρα αναβάθμισης της κοινωνικής παρουσίας και των λειτουργιών του Επιμελητηρίου .
6. Δημιουργία θεματικών Επιστημονικών Ομάδων Εργασίας, σύμφωνα με το Καταστατικό:
6.1 Ο.Ε. Θεμάτων Επενδυτικών Σχεδίων.
6.2 Ο.Ε. Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης.
6.3 Ο.Ε. Θεμάτων Πανεπιστημιακής και Ερευνητικής Συνεργασίας.
7. Έγκριση Εγγραφής Νέων Μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης