Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στα 1,8 τρισ. δολάρια η έκθεση των ξένων τραπεζών στην κινεζική οικονομία στο α’ εξάμηνο 2017

tags :
Fitch: Στα 1,8 τρισ. δολάρια η έκθεση των ξένων τραπεζών στην κινεζική οικονομία στο α’ εξάμηνο 2017
Έχει σημειώσει άνοδο 13% για το συγκεκριμένο διάστημα σε ετήσια βάση
Σημαντική ενίσχυση εμφάνισε η έκθεση των ξένων τραπεζών στην κινεζική οικονομία στο α’ εξάμηνο του 2017, όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Μάλιστα ο Fitch εκτιμά ότι η τάση θα συνεχιστεί λόγω και της διατήρησης των «σφιχτών» συνθηκών ρευστότητας στην κινεζική αγορά.
Βάσει στοιχείων που υπάρχουν η συνολική έκθεση των ξένων τραπεζών στην κινεζική οικονομία αυξήθηκε κατά 13% στο α’ εξάμηνο του 2017 φθάνοντας στα 1.885 δισ. δολάρια, δηλαδή σε επίπεδο-ρεκόρ.
Σημειώνεται ότι για το σύνολο του 2016 η αντίστοιχη αύξηση ήταν της τάξης του 5%.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης η επέκταση στην κινεζική αγορά μπορεί να αποβεί επωφελής για τράπεζες που έχουν την έδρα τους σε αγορές που διαθέτουν μειωμένες προοπτικές ανάπτυξης και σε αυτές τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά.
Υπάρχει, όμως και ο κίνδυνος για τις τράπεζες της μη κατανόησης των δύσκολων εποπτικών κανόνων που υπάρχουν στην Κίνα και γι’ αυτό οι αναλυτές του οίκου συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στις όποιες κινήσεις γίνονται.
Ιδιαίτερα υψηλή έκθεση στην κινεζική οικονομία έχουν οι τράπεζες με έδρα το Χονγκ Κονγκ, γεγονός το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο χρηματοοικονομικό σύστημα της περιοχής.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης