Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Μεξικό «σύμμαχος» του Trump στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Μεξικό «σύμμαχος» του Trump στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα
Η κατασκευή αυτοκινήτων στο Μεξικό έφτασε σε ιστορικά υψηλά τον Οκτώβριο του 2017, ενώ σημειώνει άνοδο 11% από την ημέρα εκλογής του D. Trump
Το θέμα της κατασκευής του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό είναι μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του αμερικανού προέδρου Trump, μια απόφαση η οποία έχει εγείρει μεγάλες αντιδράσεις και στην Ουάσιγκτον.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο D. Trump είχε τονίσει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το Μεξικό θα πληρώσει για την κατασκευή του τείχους στη συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ με το Μεξικό, τονίζοντας ότι το τείχος είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλείας.
Ερωτηθείς γιατί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της κυβέρνησης σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τα προβλεπόμενα κονδύλια για την κατασκευή του τείχους, ο Trump υποστήριξε πως είναι απαραίτητο το Κογκρέσο να παράσχει τη δέουσα χρηματοδότηση.
«Το τείχος είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλείας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, την ώρα πάντως που το Μεξικό υποστηρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση αυτού του τείχους.
Πάντως, ο Trump άφησε να εννοηθεί ότι θα αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει μέσω έμμεσων μηχανισμών, υπό τη μορφή αποζημίωσης, με το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικό να τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα χρηματοδοτήσει το τείχος, αναφέροντας ότι αυτή η απόφαση δεν είναι μέρος μιας διαπραγματευτικής τακτικής από την πλευρά του Μεξικό αλλά «αρχή εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας».
Ωστόσο ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα του Trump για τις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του τείχους έρχεται από αυτοκινητοβιομηχανία του Μεξικό.
Η κατασκευή αυτοκινήτων στο Μεξικό έφτασε σε ιστορικά υψηλά τον Οκτώβριο του 2017, ενώ σημειώνει άνοδο 11% από την ημέρα εκλογής του D. Trump.




Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εξαγωγές αυτοκινήτων του Μεξικό και αυτές σε ιστορικά υψηλά, ενώ σημειώνουν άνοδο 13% από την ημέρα εκλογής του D. Trump.



Όπως λένε σύμβουλοι του αμερικανού Προέδρου τελικά το Μεξικό έχει τα κεφάλαια για να συμμετάσχει στην κατασκευή του τείχους


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης