Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση απαιτεί την πώληση του CNN για να αποδεχθεί τη συγχώνευση της AT&T με την Time Warner

tags :
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση απαιτεί την πώληση του CNN για να αποδεχθεί τη συγχώνευση της AT&T με την Time Warner
Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποδεχθεί επισήμως την έγκριση, η AT&T και η Time Warner θα οδηγήσουν το θέμα στο δικαστήριο για να αμφισβητήσουν τη νομική βάση της κυβέρνησης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από την AT&T και την Time Warner να πουλήσουν τη Turner Broadcasting, την ομάδα καλωδιακών καναλιών που περιλαμβάνει το CNN, ως πιθανή απαίτηση για την έγκριση της επερχόμενης συμφωνίας των 85,4 δισ. δολαρίων.
Ο άλλος πιθανός τρόπος με τον οποίο η συγχώνευση μπορεί να πάρει έγκριση, είναι η AT&T να πουλήσει το τμήμα DirecTV, σύμφωνα με πηγές.
Οι απαιτήσεις δημιούργησαν μια ενδεχόμενη μάχη για την τύχη της διαπραγμάτευσης σε μακροπρόθεσμη βάση, που θα δημιουργούσε ένα νέο κολοσσό στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών, σε μια εποχή που οι νεοεισερχόμενοι όπως το Netflix, διαταράζουν τους παραδοσιακούς παίκτες και στους δύο κλάδους.
Όπως είναι σχεδιασμένο, η συγχώνευση της AT&T και της Time Warner θα δημιουργήσει μία γιγαντιαία εταιρεία, που θα προσφέρει ασύρματη και ευρυζωνική υπηρεσία στο διαδίκτυο, τη DirecTV, το κινηματογραφικό στούντιο Warner Brothers και καλωδιακά κανάλια όπως το HBO και το CNN.
Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποδεχθεί επισήμως την έγκριση, η AT&T και η Time Warner θα οδηγήσουν το θέμα στο δικαστήριο για να αμφισβητήσουν τη νομική βάση της κυβέρνησης, για να εμποδίσει τη συμφωνία τους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει κατηγορήσει εδώ και καιρό το δίκτυο ειδήσεων ότι καταφέρεται εναντίον του.
Επίσης, ο Trump επέκρινε την προτεινόμενη συγχώνευση με μια λαϊκιστική προοπτική.
Κατά τιςτελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας, υποστήριξε ότι «τέτοιες διαπραγματεύσεις καταστρέφουν τη δημοκρατία» και το ανέφερε ως το «παράδειγμα της δομής της εξουσίας» που πολεμούσε.
Ενώ οι επικριτές της συγχώνευσης την περιέγραψαν ως ένδειξη ότι υπάρχει υπερβολική ενοποίηση στις βιομηχανίες των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών, οι αναλυτές ανέφεραν ότι υπάρχουν λίγες νομικές βάσεις για να εμποδίσουν τη συναλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης