Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Το Κεμπέκ θέλει να επιβάλει φόρο επί των πωλήσεων στην υπηρεσία βίντεο Netflix

Καναδάς: Το Κεμπέκ θέλει να επιβάλει φόρο επί των πωλήσεων στην υπηρεσία βίντεο Netflix
Οι καναδοί παραγωγοί και οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί παραπονέθηκαν ότι δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν το Netflix, το YouTube και άλλους online ανταγωνιστές που δεν πληρώνουν φόρο επί των πωλήσεων
Η καναδική επαρχία του Κεμπέκ δήλωσε στην Οττάβα ότι θα επιβάλλει φόρο επί των πωλήσεων σε εταιρείες στο διαδίκτυο, όπως η υπηρεσία βίντεο Netflix και έκανε έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να επανεξετάσει τη δική της απόφαση να μην κάνει το ίδιο, όπως ανέφερε η εφημερίδα La Presse την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.
Η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της ομοσπονδιακής Φιλελεύθερης Κυβέρνησης, η οποία αντιτίθεται στην επιβολή φόρου επί των πωλήσεων στο Netflix και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών στο διαδίκτυο.
Το Σεπτέμβριο, η Οττάβα ανακοίνωσε μια συμφωνία στην οποία το Netflix θα δαπανήσει 393 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών για να δημιουργήσει καναδικό περιεχόμενο.
Οι καναδοί παραγωγοί και οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί παραπονέθηκαν ότι δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν το Netflix, το YouTube και άλλους online ανταγωνιστές που δεν πληρώνουν φόρο επί των πωλήσεων, ούτε συνεισφέρουν σε κεφάλαια που δημιουργήθηκαν για να υποστηρίξουν το εγχώριο περιεχόμενο.
Ο υπουργός Οικονομικών της κυρίως γαλλόφωνης επαρχίας έγραψε στον ομοσπονδιακό ομόλογό του την Τρίτη για να τον ενημερώσει επισήμως για την απόφαση, σύμφωνα με τον La Presse.
Είπε ότι η επαρχία εκτιμά ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα από 7,9 εκατ. δολάρια έως και 15,7 εκατ. δολάρια ετησίως με τη φορολόγηση του Netflix.
Το Κεμπέκ επιβάλλει φόρο επί των πωλήσεων σε ποσοστό 9,9%, ενώ ο ομοσπονδιακός συντελεστής είναι 5%.
Η προσθήκη επαρχιακού φόρου επί των πωλήσεων στο "πρότυπο" του Netflix, θα προσθέσει περισσότερα από 1 δολάρια το μήνα στο κόστος για τους κατοίκους του Κεμπέκ.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης