Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, με απογοητευτικά αποτελέσματα και macro στο επίκεντρο

Απώλειες στη Wall Street, με απογοητευτικά αποτελέσματα και macro στο επίκεντρο
Ανησυχίες για καθυστέρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ 
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (09/11/2017) η Wall Street, μία ημέρα μετά τα νέα ιστορικά υψηλά, με τον κλάδο λιανεμπορίου να δέχεται πιέσεις, μετά από ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,45%, στις 23.458,15 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,51% και κινείτο στις 2.581,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,76% χαμηλότερα, στις 6.737,58 μονάδες.
Οι μετοχές της Kohl καταγράφουν απώλειες 2,5%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Η Macy’s, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε μια απότομη πτώση στις συγκρίσιμες πωλήσεις της, ωστόσο ένας αυστηρότερος έλεγχος στα αποθέματα συνέβαλε στην τόνωση των περιθωρίων κέρδους, με τις μετοχές της εταιρείας να «εκτοξεύονται» κατά 5,5% μετά το άνοιγμα.



Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στα τριμηνιαία αποτελέσματα των Disney, Nvidia και News Corp.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017 ήταν αρκετά καλή, με τα στοιχεία της FactSet να δείχνουν ότι το 73% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, απογοήτευση προκάλεσαν τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που έδειξαν ότι αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, και συγκεκριμένα κατά 10.000, στις 239.000, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2017.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφώνονταν στις 231.000.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές ανησυχούν για καθυστέρηση στη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, μετά την ήττα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές στη Βιρτζίνια και στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου εκλέχθηκαν Δημοκρατικοί κυβερνήτες.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οριακές μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να εξακολουθεί να αναμένει περαιτέρω εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το αργό κινείτο κατά 0,2% υψηλότερα, στα 56,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent ενισχυόταν μόλις κατά 0,03%, στα 63,5 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης