Τελευταία Νέα

Ο Λιαργκόβας και η Google - Διότι είναι άλλο να κάνεις έρευνα και άλλο να αντιγράφεις ιστοσελίδες

tags :
Ο Λιαργκόβας και η Google - Διότι είναι άλλο να κάνεις έρευνα και άλλο να αντιγράφεις ιστοσελίδες
_________

ΒΗΜΑτοδότης 

  • Ο Λιαργκόβας και η Google
Ο Λιαργκόβας και η Google

«Μα καλά, τροφοδοτείτε τον άνθρωπο με λάθος στοιχεία;» ρώτησα περιπαικτικά αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το θέμα που προκλήθηκε με τα λανθασμένα στοιχεία της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος.

  • Ο «άνθρωπος» του ερωτήματός μου δεν είναι άλλος από τον Παν. Λιαργκόβα (φωτογραφία), τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο οποίος συμπεριέλαβε στην τελευταία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία παρωχημένα στοιχεία για τους τόκους που θα πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα έως το 2026, τόσο μάλιστα παρωχημένα, που εκτέθηκαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του.
Εμείς δεν τον έχουμε δει ποτέ τον κ. Λιαργκόβα, ούτε στο Γενικό Λογιστήριο ούτε στον ΟΔΔΗΧ. Αν θέλει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής να συντάσσει εκθέσεις με στοιχεία που παίρνει από αναζητήσεις μέσω Google, δικό του θέμα.

  • Αλλά αναρωτιέμαι…
  • Εάν αυτό το έκαναν οι φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, εκείνος θα τους έβαζε προβιβάσιμο βαθμό;
  • Διότι είναι άλλο να κάνεις έρευνα και άλλο να αντιγράφεις ιστοσελίδες» μου απάντησε κάπως αυστηρά ο συνομιλητής μου
  • Αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτόν πως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν ζητεί για τις εκθέσεις του απευθείας τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών.
Βέβαια, ο κ. Λιαργκόβας άφησε σε συνέντευξή του να εννοηθεί αυτό. «Εμείς λάθος δεν κάναμε. Χρησιμοποιήσαμε επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

  • Και ήταν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είχαμε προς αξιοποίηση με ορίζοντα το 2026» ανέφερε με λίγο θράσος
  • Ξεχνώντας να προσθέσει πως τα «τελευταία διαθέσιμα στοιχεία» αναφέρονται στην εποχή που η χώρα είχε πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα…
ΒΗΜΑτοδότης 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης