Τελευταία Νέα
old

ΔΝΤ: Το συντομότερο δυνατό οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Οι ελληνικές τράπεζες διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο με τα NPLs

ΔΝΤ: Το συντομότερο δυνατό οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Οι ελληνικές τράπεζες διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο με τα NPLs
Σταθερό στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους παραμένει το Ταμείο
Ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση και στις ελληνικές τράπεζες έστειλε και το ΔΝΤ αναφορικά με την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μετά από αντίστοιχη προτροπή.....τόσο της ΕΚΤ όσο και του ESM.
Η αποχή των συμβολαιογράφων και τα επικείμενα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθεί στις ελληνικές τράπεζες έφθασε έως και την Ουάσιγκτον, με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ, William Murray να αναφέρεται στο εν λόγω θέμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Murray «η πλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμη, είναι μια μεταρρύθμιση «κλειδί»
Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ενθαρρύνουμε τις αρχές στο να εφαρμόσουν το μέτρο το συντομότερο δυνατό»,
Αναφερόμενος στην αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα μαζί με τους επικεφαλής των υπόλοιπων θεσμών εμφανίστηκε αρκετά συγκρατημένος στις δηλώσεις του, καθώς υποστήριξε ότι «υπήρξε καλή πρόοδος στις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο του προγράμματος».
Επιβεβαίωσε και αυτός ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζεται η επικοινωνία με τα τεχνικά κλιμάκια.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του χρέους σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών.
Η θέση του Ταμείου παραμένει απόλυτα σταθερή αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, με το ΔΝΤ να επιμένει ότι χωρίς ελάφρυνση δεν προτίθεται το ίδιο να συμβάλλει μέσω χρηματοδότησης και θα παραμείνει ως απλός σύμβουλος.
«Χρειάζεται βιώσιμη λύση», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, παραπέμποντας στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους πιστωτές.
Ερωτηθείς για το εάν το ζήτημα της αναβάθμισης των πολεμικών αεροσκαφών F16 προκαλεί δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα απάντησε μάλλον αρνητικά. «Παρακολουθούμε τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος.
Δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο στους δημοσιονομικούς στόχους.
Δεν θεωρούμε πως πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης