Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Την επόμενη εβδομάδα η συμφωνία για τις λιγνιτκές – Η Kομισιόν δεν αποκλείει του Κινέζους

Σταθάκης: Την επόμενη εβδομάδα η συμφωνία για τις λιγνιτκές – Η Kομισιόν δεν αποκλείει του Κινέζους
Μεγάλη σημασία του FSRU – πλωτού σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης, για τον ανεφοδιασμό της Ευρώπης σαν εναλλακτική πηγή
Την επόμενη εβδομάδα κλείνει η συμφωνία με την Κομισιόν για το χαρτοφυλάκιο των λιγνιτικών μονάδων που θα μπει στο market test προς πώληση.
Σε ερώτηση του www.worldenergynews για το εάν η Κομισιόν έχει υποχωρήσει σε σχέση με την είσοδο εταιρειών εκτός ευρωζώνης στο market test  όπως οι Κινέζοι ο υπουργός ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης απάντησε  ότι δεν υπάρχει κάτι που να το αποκλείει.
Παράλληλα ο διευθυντής της ενεργειακής επιτροπής D. Ristori σημείωσε τη μεγάλη σημασία του FSRU – πλωτού σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης, για τον ανεφοδιασμό της Ευρώπης σαν εναλλακτική πηγή.
Ο κ. Ristori έδωσε μεγάλη σημασία στις εναλλακτικές επιλογές για τον ανεφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο η σημασία του οποίου βαίνει αυξανόμενη και αποτελείτο πλέον σημαντικό καύσιμο.
Τη μεγάλη σημασία συνεργασίας Αράβων και Ευρωπαίων για την καθαρή ενέργεια τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ κ. Θ. Κιτσάκος ο οποίος και σημείωσε ότι στόχος της ενεργειακής πολιτικής είναι να καταστεί η Ελλάδα γέφυρα του ανεφοδιασμού φυσικού αερίου με την Ευρώπη.
Ο ίδιος σημείωσε την πρόσβαση της ΔΕΠΑ σε σχέση με τη Κασπία και υπογράμμισε τη σημασία του Eastmed σαν νέο ενεργειακό διάδρομο για την Ευρώπη.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης