Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒ» για τη Βραζιλία - Αρνητικό παραμένει το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒ» για τη Βραζιλία - Αρνητικό παραμένει το outlook
Η Fitch εκτιμά πως η ανάπτυξη της Βραζιλίας θα επιταχυνθεί από το 0,6% το 2017 στο 2,6% κατά μέσο όρο το 2018-19
Στην επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Βραζιλίας, στο «ΒΒ»προέβη σήμερα (10/11/2017) η Fitch Ratings, με τις προοπτικές (outlook) να παραμένουν αρνητικές.
Στην ανακοίνωσή της, η Fitch τονίζει τις διαρθρωτικές αδυναμίες στα δημόσια οικονομικά της χώρας και το υψηλό δημόσιο χρέος, τις ασθενείς προοπτικές ανάπτυξης και τους ασθενέστερους δείκτες διακυβέρνησης, καθώς και την πρόσφατη ιστορία της περιοδικής πολιτικής αστάθειας που επηρεάζει τη χάραξη πολιτικής.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην έκθεση του οίκου αξιολόγησης, η ικανότητα της χώρας να απορροφά σοκ υποστηρίζεται από την ευέλικτη συναλλαγματική της ισοτιμία, την ισχυρή θέση των διεθνών συναλλαγματικών της διαθεσίμων, την ισχυρή εξωτερική πιστωτική της θέση και τις βαθιές και ανεπτυγμένες αγορές εγχώριου δημόσιου χρέους.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως το αρνητικό outlook αντανακλά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από την ισχύ και τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης της Βραζιλίας, τις προοπτικές για σταθεροποίηση του μεσοπρόθεσμου χρέους, δεδομένων των μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, και την πρόοδο ως προς το νομοθετικό πρόγραμμα, ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Η Fitch εκτιμά πως η ανάπτυξη της Βραζιλίας θα επιταχυνθεί από το 0,6% στο 2,6% κατά μέσο όρο το 2018-19.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης