Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία καταγγέλει ότι πολίτης της έπεσε θύμα απαγωγής στον Λίβανο

Η Σαουδική Αραβία καταγγέλει ότι πολίτης της έπεσε θύμα απαγωγής στον Λίβανο
Από τον Λίβανο κατηγορούν, πάντως, τη Σαουδική Αραβία ότι έχει υπό κράτηση τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό τους
Η Σαουδική Αραβία κατήγγειλε ότι ένας πολίτης της έπεσε θύμα απαγωγής στον Λίβανο, ενώ οι δύο χώρες βρίσκονται εν μέσω διπλωματικής κρίσης, όπως μεταδίδει το Reuters.
H Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν συμβούλεψαν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο και ζήτησαν σε όσους είναι ήδη εκεί να φύγουν, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται και ανοίγεται ένα νέο μέτωπο στη διαμάχη ανάμεσα στη Σ. Αραβία και το Ιράν.
Αξιωματούχοι της λιβανέζικης κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της χώρας τους Saad al - Hariri κρατείται στη Σαουδική Αραβία.
Το Ριάντ απαντά ότι ο Hariri είναι ελεύθερος και αποφάσισε να παραιτηθεί, επειδή η Χεζμπολά - σύμμαχος του Ιράν - βάλλει κατά της κυβέρνησής του.
Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Βηρυτό ανακοίνωσε την απαγωγή ενός πολίτη, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, ούτε πληροφορίες για την ταυτότητά του.
"Η πρεσβεία είναι σε επαφή με τις λιβανέζικες αρχές ασφαλείας για την απελευθέρωση το συντομότερο δυνατό του πολίτη" ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Nohad Machnouk ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών από τη Σαουδική Αραβία είναι προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι οι αρχές είναι σε επιφυλακή για να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης.
"Η παραβίαση της ασφάλειας και της σταθερότητας του Λιβάνου είναι μία κόκκινη γραμμή" ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης