Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci (τουρκοκύπριος ηγέτης) για Κυπριακό: Να επικεντρωθούμε σε μια νέα μέθοδο διαπραγματεύσεων

Akinci (τουρκοκύπριος ηγέτης) για Κυπριακό: Να επικεντρωθούμε σε μια νέα μέθοδο διαπραγματεύσεων
Τι ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μ. Akinci, για το Κυπριακό
«Αντί για άγονες επί μακρόν διαπραγματεύσεις θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια νέα μέθοδο διαπραγματεύσεων με στόχο να υπάρξει αποτέλεσμα, ανοιχτή στην ολική προσέγγιση, με συγκεκριμένη διάρκεια», ανέφερε μιλώντας για το Κυπριακό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μ. Akinci.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο , ο Akinci, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Δικηγόρων Τουρκίας, στην 'Αγκυρα, για την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, σημείωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι τα τελευταία δύο χρόνια κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να επιτευχθεί λύση και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.
Όπως ανέφερε, «επιδείξαμε εποικοδομητική στάση για την ίδρυση ενός συνεταιρισμού, στον οποίο όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές να είναι κερδισμένες», ενώ επέκρινε την ελληνοκυπριακή πλευρά, κατηγορώντας την ότι εξαιτίας της απέτυχε η διάσκεψη του Κραν Μοντανά.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στην εκδήλώση τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Τουρκοκύπριοι «εδώ και ένα αιώνα συνεχίζουν να είναι αφοσιωμένοι με ακλόνητη αγάπη στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ», ενώ υιοθέτησαν τις μεταρρυθμίσεις του Κεμάλ και σήμερα είναι υποστηρικτές της αρχής της κοσμικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης