Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανάσα» για την Airbus η παραγγελία 38 αεροσκαφών Α380, αξίας 16 δισ. δολαρίων, από την Emirates

tags :
«Ανάσα» για την Airbus η παραγγελία 38 αεροσκαφών Α380, αξίας 16 δισ. δολαρίων,  από την Emirates
Το αεροσκάφος των 544 θέσεων εισήχθη στην αγορά με μεγάλες φιλοδοξίες το 2007, αλλά το μέλλον του έχει τεθεί σε αμφιβολία λόγω των μικρών πωλήσεων
Έτοιμη φέρεται να είναι η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Emirates, να προχωρήσει στην παραγγελία 36-38 τύπου Airbus A380 superjumbo, αξίας περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Μάλιστα η παραγγελία αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα κατά τις αεροπορικές επιδείξεις, που θα λάβουν χώρα στο Ντουμπάι από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017.
Η Emirates και η Airbus  αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Στις αεροπορικές επιδείξεις θα λάβουν μέρος όλες οι αεροπορικές εταιρείες του Περσικού Κόλπου, εκτός της Qatar Airways, που απουσιάζει εξαιτίας της έντασης στις σχέσεις των αραβικών χωρών με το Κατάρ.
Η Emirates είναι μακράν ο μεγαλύτερος αγοραστής του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους, του A380, με 142 παραγγελίες και 100 αεροσκάφη ήδη παραδοθέντα.
Το αεροσκάφος των 544 θέσεων εισήχθη στην αγορά με μεγάλες φιλοδοξίες το 2007, αλλά το μέλλον του έχει τεθεί σε αμφιβολία λόγω των μικρών πωλήσεων, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες στρέφονται σε μικρότερα και αποδοτικότερα αεροσκάφη, όπως το Boeing 777, της οποίας η Emirates είναι επίσης ο μεγαλύτερος αγοραστής.
H  πώληση αυτή των A380 θα αποτελέσει πραγματική «ανάσα» για την Airbus,  η οποία έχει χάσει σημαντικό έδαφος το 2017 σε σχέση με την ανταγωνίστριά της, Boeing.
Οι εταιρείες αεροναυπηγικής προετοιμάζονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για τις αεροπορικές επιδείξεις στο Ντουμπάι, γεγονός που συνιστά μία από τις σπουδαιότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης