Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mε πρόστιμο 8 δισ δολ. απειλείται η JP Morgan για κακοδιαχείριση περιουσιακών στοιχείων

tags :
Mε πρόστιμο 8 δισ δολ. απειλείται η JP Morgan για κακοδιαχείριση περιουσιακών στοιχείων
Η τράπεζα φέρεται να «οικειοποιήθηκε» τα περιουσιακά στοιχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα καθυστερώντας για χρόνια την ολοκλήρωση της υπόθεσης
Πρόστιμο 8 δισ δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει η JPMorgan Chase & Co. στην περίπτωση που δικαστής του Ντάλας επικυρώσει δικαστική απόφαση που αποζημιώνει τα μέλη μιας οικογένειας για περιουσιακά στοιχεία που διαχειριζόταν η JP Morgan έως το 2010.
Οπως αποκαλύπτει το Bloomberg, οι κληρονόμοι του Max Hopper, πρώην εκτελεστικού διευθυντή της American Airlines που πέθανε το 2010, κατέφυγαν στα δικαστήρια απαιτώντας αποζημίωση για ζημιές που απέτισε η περιουσία του πατέρα τους κατηγορώντας την JP Morgan για κακοδιαχείριση.
Ο Hopper, ο οποίος πρωτοστάτησε σε ένα σύστημα κράτησης θέσεων για την αεροπορική εταιρεία American Airlines πέθανε απροσδόκητα με περιουσιακά στοιχεία άνω των 19 εκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να αφήσει πίσω του συγκεκριμένη διαθήκη.
Η Jp Morgan ανέλαβε να διαχειριστεί αυτή την περιουσία με σκοπό να την μοιράσει στα παιδιά και τη χήρα του όμως αντί αυτού η τράπεζα φέρεται να «οικειοποιήθηκε» τα περιουσιακά στοιχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καθυστερώντας για χρόνια την ολοκλήρωση της υπόθεσης.
Σήμερα οι κληρονόμοι ζητούν ως ηθική αποζημίωση 74 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το τελικό υψος αναμένεται να αγγίξει τα 8 δις δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης