Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huffington Post: Γιατί υπάρχουν κίνδυνοι για νέες εμπλοκές στο 3ο μνημόνιο της Ελλάδας

Huffington Post: Γιατί υπάρχουν κίνδυνοι για νέες εμπλοκές στο 3ο μνημόνιο της Ελλάδας
Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι εξόχως ανησυχητικά και περιορίζουν την αισιοδοξία για έξοδο της χώρας από την κρίση, αναφέρεται στο δημοσίευμα
Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας η γερμανική έκδοση της Huffington Post ενώ εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και χωρίς προβλήματα το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας που λήγει τον Αύγουστο 2018.
 Yποστηρίζει, πως τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι εξόχως ανησυχητικά και περιορίζουν την αισιοδοξία για έξοδο της χώρας από την κρίση.
Σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν εργασία πλήρους απασχόλησης, αναφέρουν τα στοιχεία, που παραθέτει η Huffingtonpost.
Αντίθετα, περίπου το 60% των ανθρώπων εργάζονται στη λεγόμενη «ευέλικτη» απασχόληση, δηλαδή με μερική απασχόληση ή ελαστική, αναφέρει, επικαλούμενο στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εργασίας.
Ως εκ τούτου, το ποσοστό των «ευέλικτων» εργαζομένων αυξήθηκε σε 62% τον Οκτώβριο του 2017, περίπου δύο εκατομμύρια.
Ο λόγος για την εξέλιξη αυτή, εκτός από την ελευθέρωση της αγοράς εργασίας που απαιτούν οι πιστωτές της χώρας, είναι επίσης η αβέβαιη οικονομική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, καθώς και η υψηλή ανεργία, αν και τα ποσοστά μειώθηκαν ελαφρά τους τελευταίους μήνες.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι νέοι στην Ελλάδα εργάζονται συχνά για λιγότερο από 400 ευρώ το μήνα.
«Πολλοί από αυτούς είναι επομένως στα πρόθυρα της φτώχειας και εξαρτώνται από την υποστήριξη των οικογενειών τους», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζει, πως ένας στους πέντε Έλληνες εξακολουθεί να είναι άνεργος.
Εξάλλου επισημαίνει, πως η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα στο 1,6% για το 2017, έναντι προηγούμενης εκτίμησης περί 2,1%.
«Αυτό οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη εγχώρια κατανάλωση στη χώρα.
Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια, η ανάπτυξη αναμένεται να αυξηθεί σε 2,5%. 
Το χρέος αναμένεται επίσης να μειωθεί», σημειώνει το δημοσίευμα και καταλήγει:
«Πάντως δεν είναι σαφές εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας στα μέσα του 2018 χωρίς νέες εμπλοκές».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης