Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Δευτέρα (13/11) η πρώτη κρίσιμη συνάντηση της Βενεζουέλας με τους πιστωτές της για το χρέος

Τη Δευτέρα (13/11) η πρώτη κρίσιμη συνάντηση της Βενεζουέλας με τους πιστωτές της για το χρέος
«Για άλλη μια φορά, καλούμε τους επενδυτές να συμμετέχουν  σε αυτή τη συνάντηση», δήλωσε ο Simon Zerpa, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής χρηματοδότησης της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA
Η πρώτη συνάντηση  για το χρέος της Βενεζουέλας.
Η επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης του εξωτερικού χρέους της Βενεζουέλας θα συναντηθεί με τους πιστωτές της τη Δευτέρα (13/11) στο Καράκας, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών το Σάββατο.
«Για άλλη μια φορά, καλούμε τους επενδυτές να συμμετέχουν  σε αυτή τη συνάντηση», δήλωσε ο Simon Zerpa, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής χρηματοδότησης της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, αλλά βρίσκεται στον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ κατηγορούμενος για διαφθορά.
Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ένωση Συμβάσεων Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ανέβαλε την απόφαση για το αν χρεοκόπησε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, μετά την δήλωση ομολογιούχων πως η δόση των 1,1 δισ. δολαρίων είναι καθοδόν.
Υπάρχει μια τριήμερη περίοδο χάριτος, προτού οι κάτοχοι των ασφάλιστρων κινδύνου (credit default swaps) μπορούν να ζητήσουν από την ISDA να κηρύξει ένα «πιστωτικό γεγονός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης