Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Tα εξαιρετικά εννεάμηνα σπρώχνουν υψηλότερα τις εταιρείες εξόρυξης μαρμάρου – Έσπασε τα κοντέρ η Mermeren

Tα εξαιρετικά εννεάμηνα σπρώχνουν υψηλότερα τις εταιρείες εξόρυξης μαρμάρου – Έσπασε τα κοντέρ η Mermeren
Η Ικτίνος έχει καλύψει την απόσταση έναντι της Mermeren επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που είχε κάνει το Bankingnews.gr από 13 Ιουλίου 2017
(upd) Μπορεί τα βλέμματα να συγκεντρώνονται σχεδόν στο σύνολό τους στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όμως οι υπεραποδόσεις έχουν δοθεί στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, η οποία σε κάθε ευκαιρία επιβραβεύει όσους πίστεψαν και τοποθετήθηκαν σε ποιοτικές μετοχές.
Ο κλάδος εξόρυξης μαρμάρου παραμένει «hot» εδώ και μήνες.
Ξεκίνησε να τραβάει τα βλέμματα από την δημόσια πρόταση στην Κυριακίδης Μάρμαρα, άφησε άφωνους τους επενδυτές όταν δημοσιεύτηκε η εξαγορά της Mermeren και εσχάτως η Ικτίνος που υστερούσε σε κερδοφορία, έδειξε στο εννεάμηνο ότι είναι εξαιρετικά φθηνή.
Και οι επενδυτές έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν, αν και το έξυπνο χρήμα είχε ήδη τοποθετηθεί χαμηλότερα, καθώς ήταν μονόδρομος το κλείσιμο της ψαλίδας με τις ομοειδείς εταιρείες.
Το Bankingnews.gr στις 13 Ιουλίου σε θέμα με τίτλο «η αποτίμηση της Ικτίνος σε σύγκριση με το τίμημα εξαγοράς που δόθηκε για Κυριακίδη και Mermeren», αναφερόταν στο χαμηλό p/bv της Ικτίνος αλλά και στην πεποίθηση ότι θα υπάρξει στροφή επιχειρηματική προς το core business, ενώ αναμενόταν και βελτίωση των χαμηλών έναντι των ανταγωνιστών περιθωρίων κέρδους.
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.
Ωστόσο, η μετοχή στις 13 Ιουλίου ήταν στα 1,40 ευρώ έχοντας ήδη γράψει μεγάλη άνοδο λόγω των προσδοκιών, ενώ σήμερα έχει υψηλό στα 2,22 ευρώ και η άνοδος από την αρχή του έτους ξεπερνά το 170%.
Την ίδια ώρα και η Mermeren καταρρίπτει το ένα υψηλό μετά το άλλο.
Στο δικό της εννεάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 20,3 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 188% και τα λειτουργικά κέρδη στα 10,2 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 297%.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,8 εκατ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 418%.
Η μετοχή αγγίζει το 150% από την αρχή του έτους και το υψηλό γράφτηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 10/11 στα 15,99 ευρώ.
Με αποτίμηση 74 εκατ. ευρώ η μετοχή ήδη διαπραγματεύεται με μονοψήφιο p/e τα κέρδη εννεαμήνου.
Η Ικτίνος είχε πωλήσεις στο εννεάμηνο ενισχυμένες κατά 50% και στα 32,5 εκατ. ευρώ από 21,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ ήτοι άνοδος 312%.
Με αποτίμηση μόλις 63 εκατ. ευρώ διαπραγματεύεται τα κέρδη εννεαμήνου 8 φορές.

 Γιώργος Κατικάς

george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης