Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hariri (πρωθυπουργός Λιβάνου): Θα επιστρέψω στη χώρα τις επόμενες μέρες - Σκληρό μήνυμα η παραίτησή μου

Hariri (πρωθυπουργός Λιβάνου): Θα επιστρέψω στη χώρα τις επόμενες μέρες - Σκληρό μήνυμα η παραίτησή μου
Ο τέως πρωθυπουργός ευελπιστεί η παραίτησή του να αποτελέσει ένα θετικό σοκ για τη χώρα
Την πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του και την αποχώρηση από τον Λίβανο έδωσε σήμερα (12/11) ο πρωην πρωθυποργός της χώρας, Saad Hariri, σε τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβαία, τονίζοντας ότι παραιτήθηκε προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του, καθώς και ότι θα επιστρέψει στη χώρα «μέσα στις επόμενες ημέρες».
Συγκεκριμένα, ο Hariri τόνισε ότι θα επιστρέψει στον Λίβανο πολύ σύντομα, ενώ παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες που τον θέλανε να κρατείται όμηρος στη Σαουδική Αραβία.
«Έχω παραιτηθεί, θα γυρίσω στη Λίβανο πολύ σύντομα και θα παραιτηθώ με τον συνταγματικό τρόπο», δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος κατηγόρησε τις προηγούμενες μέρες ανοιχτά το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι ευθύνονται για την παραίτησή του.
«Μέσω της δήλωσης παραίτησής μου από το Ριάντ, θέλω να στείλω ένα σκληρό μήνυμα με έναν τρόπο που θα δημιουργήσει πολιτικό σεισμό και θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στη χώρα», υπογράμμισε ο Hariri, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο ασφάλειας για τον εαυτό του μέσω των σχετικών κινήσεων.
«Θέλω να αισθάνομαι ασφαλής και από τη στιγμή που θα το εξασφαλίσω θα επιστρέψω στον Λίβανο», δήλωσε ο Hariri, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «είμαι ελέυθερος στη Σαουδική Αραβία και μπορώ να αποχωρήσω από εδώ όποτε θέλω, αλλά αν δεν είμαι βέβειαο για τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου δεν πρόκειται να επιτρέψω στο Λίβανο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης