Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν είχαμε καμία ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν είχαμε καμία ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε πλήρως τις σχετικές κατηγορίες του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Saad al-Hariri
Σε πλήρη απόρριψη των κατηγοριών του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Saad al-Hariri, περί εμπλοκής του Ιράν στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, προχώρησε σήμερα (13/11) η Τεχεράνη, προσθέτοντας ότι οι χθεσινές (12/11) δηλώσεις του Hariri έδωσαν ελπίδα για επιστροφή του στη χώρα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Bahram Qasemi, «οι δηλώσεις του Hariri έδωσαν μία μικρή ελπίδα αναφορικά με την πιθανότητα επιστροφής του στον Λίβανο», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «το Ιράν δεν παρεμβαίνει στις υποθέσεις του Λιβάνου».
Σημειώνεται ότι χθες, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις από τη μέρα της παραίτησής του και της διαφυγής του από τη χώρα, τονίζοντας ότι θα επιστρέψει στον Λίβανο πολύ σύντομα, ενώ παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες που τον θέλανε να κρατείται όμηρος στη Σαουδική Αραβία.
«Έχω παραιτηθεί, θα γυρίσω στη Λίβανο πολύ σύντομα και θα παραιτηθώ με τον συνταγματικό τρόπο», δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος κατηγόρησε τις προηγούμενες μέρες ανοιχτά το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι ευθύνονται για την παραίτησή του.
«Μέσω της δήλωσης παραίτησής μου από το Ριάντ, θέλω να στείλω ένα σκληρό μήνυμα με έναν τρόπο που θα δημιουργήσει πολιτικό σεισμό και θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στη χώρα», υπογράμμισε ο Hariri, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο ασφάλειας για τον εαυτό του μέσω των σχετικών κινήσεων.
Τα ζήτημα τις παραίτησης Hariri έχει αποτελέσει βασικό ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, με το Ριάντ να κάνει λόγω για ανάμειξη της Τεχεράνης στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις του Λιβάνου, και την Τεχεράνη να κατηγορεί το Ριάντ για προσπάθεια αύξησης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης