Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υπό έλεγχο διατηρούν την έκθεσή τους στον κλάδο λιανεμπορίου οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες

Fitch: Υπό έλεγχο διατηρούν την έκθεσή τους στον κλάδο λιανεμπορίου οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες
Ο κλάδος του λιανεμπορίου είναι απίθανο να απειλήσει τις αξιολογήσεις των τραπεζών, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης 
Υπό έλεγχο διατηρούν την έκθεσή τους στον κλάδο λιανεμπορίου οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως αναφέρεται στη μηνιαία έκθεση «Banks Chart of the Month» που δημοσίευσε σήμερα (13/11/2017) η Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τη Fitch, ο κλάδος του λιανεμπορίου είναι απίθανο να απειλήσει τις αξιολογήσεις των τραπεζών, δεδομένης της περιορισμένης έκθεσής τους, των ισχυρών βασικών κερδών και των υγιών κεφαλαίων.
Ωστόσο, οι πιέσεις που δέχονται οι λιανέμποροι από το ηλεκτρονικό εμπόριο υπογραμμίζει την ανάγκη οι τράπεζες να παραμείνουν ενήμερες για τις τεχνολογικές αλλαγές και να προσαρμόζουν αναλόγως τις εκθέσεις τους.
Οι μεγάλες τράπεζες μειώνουν ενεργά την έκθεσή τους στους πιο προβληματικούς κλάδους λιανεμπορίου και χρησιμοποιούν τον βασισμένο σε περιουσιακά στοιχεία δανεισμό για να περιορίσουν το ρίσκο του λιανικού κλάδου.
Η Fitch εκτιμά ότι η έκθεση των τραπεζικών ισολογισμών προς τα εμπορικά ακίνητα και τα εμπορικά δάνεια στον κλάδο λιανεμπορίου αντιπροσωπεύουν το 9% και το 14%, αντίστοιχα, επί του συνόλου των κοινών κεφαλαίων πρώτης αναδιάρθρωσης (tier 1) σε μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ που αξιολογεί.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης